2 056 2

Превръщат част от затвор в туристическа атракция

Превръщат част от затвор в туристическа атракция
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Властите на американския щат Ню Йорк планират да превърнат в туристическа атракция знамения затвор „Синг Синг”. Ако проектът бъде реализиран, двата затворнически корпуса ще са достъпни за туристи и те ще могат да се запознаят отблизо с историята му и начина на живот на затворниците.

Идеята, разположеният на брега Хъдзън затвор, в който към момента присъди излежават 1600 провинени, да бъде превърнат в туристическа забележителност, се обсъжда вече няколко десетилетия. Властите на щата са отделили 500 000 USD за разработването на проект, съобщава изданието Wall Street Journal. Общият бюджет за реализирането му се оценява на 50 млн. USD, които тепърва трябва да бъдат осигурени.

Съществува идея една от сградите на затвора, наречена Powerhouse, където е била разположена електрическата подстанция, а сега е гараж, да се превърне в място, което да разказва за бита на затворниците. Там се намира и един от електрическите столове, на който смъртта си са намерили 614 престъпници.

Друг обект, достъпен за туристите, ще е старият затворнически блок построен през 1825 г. Там посетителите ще могат да видят камери, в който затворниците за излежавали присъди без да има каквито и да било удобства.

По време на посещението си туристите няма да могат да видят затворниците, излежаващи присъди – прозорците гледащи към тази част, която ще остане затвор, както дворовете ще бъдат с огледални стъкла.

Планира се музеят да бъде открит през 2025 г. по случай 200-та годишнина от построяването на затвора.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Борис
  Отговор
  1 09:33  22.06.17
  Значи на място на което са убивали хора ,ще го превърнат на атракцион.Това го могат само американците,за които човешкия живот не значи нищо.

  Коментиран от #2

 • незнайко
  Отговор
  2 09:32  24.06.17

  До коментар #1 от "Борис":

  Също като газовиге камери и затвори на Хитлер. Разликата тук е, че затворниците са още живи и ще гледат отвътре през огледалните стъкла!

Напиши коментар:


Публикувай