Last news in Fakti

23 Юни, 2017 14:06 5 532 5

Превръщат складове в еко жилища

  • албания-
  • тирана-
  • склад-
  • жилища
Превръщат складове в еко жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Бивш складов комплекс, разположен в промишлената зона на Тирана, ще бъде превърнат в жилищен. Той се намира недалеч от Околовръстния път на албанската столица. В момента върху терена са разположени складове, които са функционирали до 1990 г. Промяната на предназначението им ще бъде извършена от строителната компания Kontakt. Визията е дело на архитектурното бюро FORM Architects.Жилищният комплекс ще е обграден от дървета и пешеходни пътеки.

Пазарът на жилища в Албания не е силно развит. За последната петилетка едва през 2016-а се отчита значително увеличаване на цената на квадратен метър. Сред основните причини за това е активизиране на продажбите в централните части на Албания, както и повече сделки на по-високи цени в крайморските курорти. Към началото на текущата година цените отчитат 3.3% спрямо същия период на 2016-а. Делът на непродадените имоти регистрира значителен спад, което не се е наблюдавало от 2013 г. досега. Близо 70% от сделките в жилищния сегмент се реализират с помощта на ипотечен заем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    17 0 Отговор
    Нищо общо със заглавието. Стегнете се малко
  • 2 А стига бе!

    4 0 Отговор
    Това, като идея да се стягаме за инвестиции там ли? Предпочитам Австрия!
  • 3 майна

    3 0 Отговор
    ее вие намерихте кой да давате за пример
  • 4 666666

    6 0 Отговор
    Кажете тук как става този номер ?В един район на България ново строителство 250-300EU ,а в София 1000-1200EU.Брокери,банки и инвеститори в картел.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.