Last news in Fakti

23 Юни, 2017 15:56 6 149 0

Рекорден брой продажби в Кувейт

  • кувейт-
  • имоти-
  • цени
Рекорден брой продажби в Кувейт - 1
Снимка: Shutterstock

Обемът на реализираните сделки с недвижими имоти в Кувейт би рекорда от 2014 г. и през месец май на текущата година достигна исторически максимум. Продажбите през май са се увеличили със 150% спрямо април, и със 63% спрямо същия месец на 2016 г. През май са били продадени 713 имота. Средната стойност на транзакциите се е увеличила с 31% в сравнение с април и е достигнала 1.7 млн. USD.

Ръст в обема на реализираните сделки се наблюдава във всички сегменти. Така например, при търговските имоти той е четири пъти спрямо април 2016 г. В жилищния – 84%, като са реализирани сделки на обща стойност 539.9 млн. USD.

Бумът в продажбите е обусловен от изключителни фактори, които могат и да не се повторят в близките месеци. През изминалия месец се реализира търг на имоти, малкият бизнес показа значителна активност на пазара, а в сектора на търговски имоти бяха сключени сделки с едни от най-скъпите имоти.

Ако се абстрахираме от тези фактори, също ще отчетем ръст в цените на имотите спрямо миналата година. Това говори, че като цяло ситуацията на пазара на недвижими имоти се подобрява. За да продължи той обаче е необходимо и подобряване и на икономическите показатели като цяло, в частност цената на петрола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА