2 130 0

Рекорден брой продажби в Кувейт

Рекорден брой продажби в Кувейт
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Обемът на реализираните сделки с недвижими имоти в Кувейт би рекорда от 2014 г. и през месец май на текущата година достигна исторически максимум. Продажбите през май са се увеличили със 150% спрямо април, и със 63% спрямо същия месец на 2016 г. През май са били продадени 713 имота. Средната стойност на транзакциите се е увеличила с 31% в сравнение с април и е достигнала 1.7 млн. USD.

Ръст в обема на реализираните сделки се наблюдава във всички сегменти. Така например, при търговските имоти той е четири пъти спрямо април 2016 г. В жилищния – 84%, като са реализирани сделки на обща стойност 539.9 млн. USD.

Бумът в продажбите е обусловен от изключителни фактори, които могат и да не се повторят в близките месеци. През изминалия месец се реализира търг на имоти, малкият бизнес показа значителна активност на пазара, а в сектора на търговски имоти бяха сключени сделки с едни от най-скъпите имоти.

Ако се абстрахираме от тези фактори, също ще отчетем ръст в цените на имотите спрямо миналата година. Това говори, че като цяло ситуацията на пазара на недвижими имоти се подобрява. За да продължи той обаче е необходимо и подобряване и на икономическите показатели като цяло, в частност цената на петрола.Още по темата

 • Пазар, на който идва имотна криза

  Пазар, на който идва имотна криза

  Над 75 000 е броят на пустеещите жилища в Кувейт. Необходимо е в близките 4-5 години те да бъдат реализирани, коментират местни анализатори. От ...
  10.05.2018
  13 129
  15

Напиши коментар:


Публикувай