30 Юни, 2017 15:56 1 861 0

Без нови жилищни сгради и хотели

  • петровац-
  • строеж-
  • забрана
Без нови жилищни сгради и хотели - 1
Снимка: Shutterstock

В Петровац, разположен в черногорската община Будва, беше забранено строителството на жилищни сгради и хотели с площ до 500 кв.м. Мораториумът върху строежите в центъра на популярния град датират от февруари т.г., но досега забраната не касаеше малките хотели и частните къщи. Решението е взето вследствие на съответните закони.

От момента на влизане на промените в сила се забранява издаването на разрешения за строеж на подобни обекти. Забраната не се отнася единствено до проекти свързани със социалната инфраструктура. Не се упоменава какво ще стане с вече издадените разрешителни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА