1 692 0

Екзотичен и печеливш имотен пазар

Екзотичен и печеливш имотен пазар
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

По-добрите условия на ипотечните заеми и подобряване на потребителското настроение са двете основни причини, които привличат все повече предприемачи в сектора на недвижимите имоти в Малайзия. Всичко това става на фона на невероятния излишък от имоти, които се предлагат на местния пазар. Тази тенденция обаче няма да продължи дълго и още през 2018-а ще се постигне равновесие между търсене и предлагане, прогнозират местни анализатори.

Продажбите на жилища на малайзийския пазар ще продължат да се увеличават през 2017 г. Доказателство за това е ръстът от 20% за последните три месеца на новоотпуснатите ипотечни заеми. С 3% се е увеличил обемът на ипотечно кредитиране през юни спрямо същия месец на 2016 г., като е достигнало 2.65 млрд. USD. За първото тримесечие ръстът е 9%, до 6.63 млрд. USD.

Свръхпредлагане на жилища се наблюдава и в Сингапур, където запасите са достигнали 5-годишен максимум. Това обаче не е предела е мнението на някои специалисти, които следят пазара. След тригодишно поевтиняване на жилищата, правителството понижи изискванията, касаещи покупката на апартамент, в резултат на което само за месец броят на сделките отчете двоен ръст.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай