2 205 10

Таван се срути в ново жилище (СНИМКИ)

Таван се срути в ново жилище (СНИМКИ)
Милена Богданова

Доколко качествено е новото строителство? Този въпрос продължава да е актуален, въпреки че след кризата много строителни предприемачи повишиха качеството на фона на по-високите изисквания на купувачите. Инцидентите обаче има. Поредният е с адрес Манастирски ливади – един от кварталите с най-силно предлагане на апартаменти ново строителство. Докато собственикът е бил на работа таванът в спалнята му се е срутил. От коментари под снимките, публикувани в социалната мрежа Facebook, се вижда, че това не е изолиран случай. Собственици на новопостроени апартаменти в района съобщават за паднали мазилки на стени, пукнатини.

В своя пост потърпевшият Ивайло Йовчев посочва, че е купил жилището срещу 1200 EUR/кв.м. „Благодаря на Бог, че съм жив и здрав след това, което можеше да се случи... Благодаря и на Строителен надзор и всички български институции, които се борят ние, младите, да живеем в сигурни и адекватни жилища! Цялата замазка с дебелина 3 см бе паднала и по чист късмет това не се бе случило снощи, че да може днес да ни споменавате с добро...”, пише Йовчев.

В случай, че се установи пропуск от страна на частната надзорна фирма, която проверява дали са спазени всички норми при строителството на сградата, лицензът й може да бъде отнет.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НИЩО НОВО
  Отговор
  1 21:49  30.06.17
  Споко. Строителството винаги е било калпаво. Такъв таван пада у нас преди 30г. Разликата е че тогава цената на жилищата беше друга и че тогава строяха виетнамци, а сега цигани.
 • гощо
  Отговор
  2 08:45  02.07.17
  Това и на морето в нов комплекс съм го виждал!!!
 • незнайко
  Отговор
  3 10:34  02.07.17
  3 см. замазка на таван кой прави ? Това си е най обикновен гипсокартон, какъвто всички "майстори" обичат да ползват! Истинска шпакловка не правят, защото е по трудна и трудоемка. Ще дойде ден и ще отрекат гипсокартона.

  Коментиран от #4

 • ЗНаещ
  Отговор
  4 12:21  03.07.17

  До коментар #3 от "незнайко":

  В вслучая си е баш гипсова мазилка, нахвърляна с машина за по бърза работа. Тепърва ще им падат на главите луксозните апартаменти.

 • гамена
  Отговор
  5 13:36  03.07.17
  А ми като ви правят цигани кооперациите така е
 • ЧАСТНА НАДЗОРНА ФИРМА
  Отговор
  6 11:28  05.07.17
  ЧАСТНАТА НАДЗОРНА ФИРАМА ЗА ПАРИ И С ТИКСО ДА ЗАЛЕПИШ ТАВАНА ПАК ЩЕ ГО УДОБРИ !!! НАЛИ СА ДУПЕ И ГАЩИ СЪС СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМИ !!!
 • ЧАСТНА НАДЗОРНА ФИРМА
  Отговор
  7 11:30  05.07.17
  ЧАСТНАТА НАДЗОРНА ФИРМА ЗА ПАРИ ВСИЧКО ЩЕ УДОБРИ !!!
 • ЧАСТНА НАДЗОРНА ФИРМА
  Отговор
  8 11:32  05.07.17
  ЧАСТНАТА НАДЗОРНА ФИРМА ЗА ПАРИ ВСИЧКО ЩЕ УДОБРИ !! НАЛИ СА НАВЪРЗАНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА СЪС СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМИ !!!
 • НАЙ ЧЕСТНАТА НАДЗОРНА ФИРМА
  Отговор
  9 11:39  05.07.17
  ЧАСТНАТА НАДЗОРНА ФИРМА НАЙ- ЧЕСТНАТА ФИРМА !!!
 • НЕразбирач
  Отговор
  10 21:32  06.07.17
  Е какво иска този господин, дето е бил толкова разумен, да дава по 1200 на квадрат?! Да падне мазилката докато не е на работа ли?! Всъщност ДА - зарадвал се е, че не е станоло нощем, ама ЗАСЕГА! Да го продаде и да си купи за 2200 евро на квадрат, като му е толкова акъла! Всички си купувайте, ако искате на 22 000 евро квадрата в умиращата ни държавица! То трябва малко от малко да се мисли, преди да се действа, а не да се подклаждат имотни балони... А - щях да забравя: интересът на "частния надзор" се припокрива с интереса на строителя и на инвеститора = да се вдигне сградата и да си вземем по едиколко си на квадратен метър от РЗП-то! какъв контрол, какви 5 лева?! Само държавата , ако си е на мястото можеше да контролира, ама нейсе!

Напиши коментар:


Публикувай