Last news in Fakti

30 Юни, 2017 20:37 3 531 10

Таван се срути в ново жилище (СНИМКИ)

  • таван-
  • манастриски ливади-
  • срутване
Таван се срути в ново жилище (СНИМКИ) - 1

Доколко качествено е новото строителство? Този въпрос продължава да е актуален, въпреки че след кризата много строителни предприемачи повишиха качеството на фона на по-високите изисквания на купувачите. Инцидентите обаче има. Поредният е с адрес Манастирски ливади – един от кварталите с най-силно предлагане на апартаменти ново строителство. Докато собственикът е бил на работа таванът в спалнята му се е срутил. От коментари под снимките, публикувани в социалната мрежа Facebook, се вижда, че това не е изолиран случай. Собственици на новопостроени апартаменти в района съобщават за паднали мазилки на стени, пукнатини.

В своя пост потърпевшият Ивайло Йовчев посочва, че е купил жилището срещу 1200 EUR/кв.м. „Благодаря на Бог, че съм жив и здрав след това, което можеше да се случи... Благодаря и на Строителен надзор и всички български институции, които се борят ние, младите, да живеем в сигурни и адекватни жилища! Цялата замазка с дебелина 3 см бе паднала и по чист късмет това не се бе случило снощи, че да може днес да ни споменавате с добро...”, пише Йовчев.

В случай, че се установи пропуск от страна на частната надзорна фирма, която проверява дали са спазени всички норми при строителството на сградата, лицензът й може да бъде отнет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НИЩО НОВО

    19 1 Отговор
    Споко. Строителството винаги е било калпаво. Такъв таван пада у нас преди 30г. Разликата е че тогава цената на жилищата беше друга и че тогава строяха виетнамци, а сега цигани.
  • 2 гощо

    3 0 Отговор
    Това и на морето в нов комплекс съм го виждал!!!
  • 3 незнайко

    5 1 Отговор
    3 см. замазка на таван кой прави ? Това си е най обикновен гипсокартон, какъвто всички "майстори" обичат да ползват! Истинска шпакловка не правят, защото е по трудна и трудоемка. Ще дойде ден и ще отрекат гипсокартона.

    Коментиран от #4

  • 4 ЗНаещ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    В вслучая си е баш гипсова мазилка, нахвърляна с машина за по бърза работа. Тепърва ще им падат на главите луксозните апартаменти.
  • 5 гамена

    4 0 Отговор
    А ми като ви правят цигани кооперациите така е
  • 6 ЧАСТНА НАДЗОРНА ФИРМА

    3 2 Отговор
    ЧАСТНАТА НАДЗОРНА ФИРАМА ЗА ПАРИ И С ТИКСО ДА ЗАЛЕПИШ ТАВАНА ПАК ЩЕ ГО УДОБРИ !!! НАЛИ СА ДУПЕ И ГАЩИ СЪС СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМИ !!!
  • 7 ЧАСТНА НАДЗОРНА ФИРМА

    3 1 Отговор
    ЧАСТНАТА НАДЗОРНА ФИРМА ЗА ПАРИ ВСИЧКО ЩЕ УДОБРИ !!!
  • 8 ЧАСТНА НАДЗОРНА ФИРМА

    2 1 Отговор
    ЧАСТНАТА НАДЗОРНА ФИРМА ЗА ПАРИ ВСИЧКО ЩЕ УДОБРИ !! НАЛИ СА НАВЪРЗАНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА СЪС СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМИ !!!
  • 9 НАЙ ЧЕСТНАТА НАДЗОРНА ФИРМА

    2 1 Отговор
    ЧАСТНАТА НАДЗОРНА ФИРМА НАЙ- ЧЕСТНАТА ФИРМА !!!
  • 10 НЕразбирач

    2 0 Отговор
    Е какво иска този господин, дето е бил толкова разумен, да дава по 1200 на квадрат?! Да падне мазилката докато не е на работа ли?! Всъщност ДА - зарадвал се е, че не е станоло нощем, ама ЗАСЕГА! Да го продаде и да си купи за 2200 евро на квадрат, като му е толкова акъла! Всички си купувайте, ако искате на 22 000 евро квадрата в умиращата ни държавица! То трябва малко от малко да се мисли, преди да се действа, а не да се подклаждат имотни балони...
    А - щях да забравя: интересът на "частния надзор" се припокрива с интереса на строителя и на инвеститора = да се вдигне сградата и да си вземем по едиколко си на квадратен метър от РЗП-то! какъв контрол, какви 5 лева?! Само държавата , ако си е на мястото можеше да контролира, ама нейсе!