30 Юни, 2017 22:11 3 219 7

Стотици са против строежа на небостъргач

  • небостъргач-
  • строителство-
  • никми
Стотици са против строежа на небостъргач - 1

„За мен Бойко Борисов е най-големият виновник за разрешеното строителство на 43-етажната сграда в градинката в квартал "Стрелбище", каза общинският съветник от групата на "БСП Лява България" Борис Цветков, който участва в протеста на граждани срещу изграждането на небостъргача.

За малко повече от час в горещия четвъртък хората събраха над 400 подписа срещу разрешението за строеж на огромната сграда на кръстовището на булевардите "България" и "Петко Ю. Тодоров". Протестът на гражданите от "Стрелбище" беше подкрепен и от народния представител от групата на "БСП за България" Румен Георгиев, както и от общинския съветник от социалистите Николай Николов.

Датата на следващия протест е 13 юли отново в 19.00 часа в градинката.

Според Цветков цялата история започва когато Столична община по времето на кметуването на Бойко Борисов "разменя кон за кокошка". "Тогава съветниците, въпреки че групата на БСП гласува против, приемат заменка в полза на частната фирма, която в момента иска да строи небостъргача. Бойко Борисов като кмет има право да върне това решение, но не го прави. А иначе парадира, че защитава обществения интерес. И от този момент частната фирма започва битките си за разрешение за строителство, което в крайна сметка получава и заради което днес ставаме свидетели на тези протести".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Посерко

    15 4 Отговор
    Никого не защитавам, но сте преувеличили отпечатъкът на сграда
    та. Заградили сте в червено четири ленти от бул. България + 2 трамвайни линии :|
  • 2 Пламен

    10 13 Отговор
    В тази сграда ще работят хора, само да спомена.

    Коментиран от #7

  • 3 00176407

    13 15 Отговор
    Малка подробност, безобразията със строителството е изцяло на БКП БСП
  • 4 FURY

    14 8 Отговор
    боко-тиквоча защитава само неговия интерес-подкупа,нищо друго не го интересува освен кеш под масата,ако някй бунак мисли че гербераската измет се интересува от него дълбоко се лъже...това е измет който трябва да бъде изкоренена....
  • 5 Да ама не

    4 7 Отговор
    В горещините ще прави сянка на кръстовището, при силен вятър- топъл или студен вихър.
  • 6 Гого

    9 4 Отговор
    Като се изсекат всички дървета само в гробищата ще останат дърветата и там ще е единствената сянка от слънцето. Станахме като ромите сечем всичко а се правим че сме различни от тях!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.