1 758 0

Интерес от чужденци към италианските курорти

Интерес от чужденци към италианските курорти
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

От 7.5% през 2015 г. до 12.1% през 2016-а се е увеличил делът на чуждестранните купувачи на ваканционни имоти в Италия. Тенденцията продължава и през текущата година, като най-голям интерес предизвикват имоти разположени в южния регион Кампания и Сицилия. В Лугурия отново се връщат французите в търсене на по-спокойно място от Ница, където през миналата година имаше терористичен атентат.

Интересът на чужденците е към крайбрежни къщи решени в традиционен стил или такива, които са по-далеч от морето, но с изглед към него. Често бюджетът достига до 1 млн. EUR. В луксозния сегмент продажбите се реализират по-бързо. Така например, в Сардиния периодът на продажба трае средно 4 месеца, а около Генуа – 5 месеца. Тоскана – от 2 седмици до пет месеца.

В 15 от най-известните за чужденците локации през юни се наблюдава ръст в цените от около 2.5% на годишна база. На Капри или Амалфи ваканционен апартамент с една или две спални може да се купи срещу 4000-6000 EUR/кв.м., след което успешно да се отдава под наем.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай