5 Юли, 2017 14:33 1 871 0

Неуспешен опит за охлаждане на пазара

  • канада-
  • инвестиции-
  • ванкувър

Данъците не уплашиха предприемачите. Причината може би се крие в това, че повечето от тях търсят „творчески” подход за избягване на плащането им. Това обаче се отдава само донякъде на инвеститорите, като се има предвид, че от 2 август 2016 г. до 31 март2017 г. те са платили 102 млн. USD данъци в Британска Колумбия, сочат данните на канадското Министерство на финансите.

Данъкът за чуждестранни инвеститори в размер на 15%, решили да придобият имот във Ванкувър, беше въведен през юни 2016 г. Аналогичен налог беше въведен и през април 2017 г. в Торонто. По този начин Канада се причисли към групата на държавите, които не предоставят равни права на чуждестранните и местни собственици на имоти.

Независимо от въвеждането на данъка, по-голямата част от сделките с недвижими имоти в Канада са били реализирани във Ванкувър. В какъв размер са точно инвестициите в сектора е трудно да се определи, тъй като по документи част от имотите са собственост на офшорни компании, фалшиви фирми или студенти. Половината от 100-те най-скъпо продадени имоти през 2016 г. са собственост именно на такива купувачи.

Анализатори смятат, че въвеждането на данъка няма да предпази пазара на недвижими имоти във Ванкувър от прегряване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА