11 Юли, 2017 16:33 6 264 4

Определиха как да се стори на „Св. Св. Константин и Елена”

  • св. св. константин и елена-
  • пуп-
  • община-
  • варна-
  • имоти-
  • imot.bg
Определиха как да се стори на „Св. Св. Константин и Елена” - 1
Снимка: Shutterstock

Комисията по „Архитектура, строителство, организация и развитие на територията на общината и населените места“ към Общинския съвет на Варна е разгледал окончателния проект за подробен устройствен план (ПУП) на к.к. „Св. Св. Константин и Елена“. Планът обхваща територията между к.к. „Слънчев ден“, Черно море, резиденция „Евксиноград“ и пътя Варна – „Златни пясъци“.

В комплекса ще могат да се строят сгради с височина до 15 метра кота корниз, което е пет етажа. Плътността на застрояване ще е до 30%, а коефициентът на интензивност – 1.5. Това се отнася за около една трета от площите в курорта. В останалите 70% максимално допустимите височини ще бъдат 10 и 7.5 м (два или три етажа), с плътност на застрояване съответно 30 и 20%.

Предвидено е изграждане както на ваканционни обекти, така и на апартаменти за постоянно обитаване. Местата с висока растителност няма да има застрояване, а териториите с ценни дървета ще бъдат запазени е записано в новия план на курорта. Той ще има и яхтено пристанище, подводен ресторант, изкуствен остров с предимно защитна функция. „Това е едно много сериозно съоръжение, изискващо мащабни проучвания. То най-вече ще предпазва от абразия, атракция ще са само 20% от него“, казва главният архитект на Варна Виктор Бузев.

Какво се предлага в „Св. Св. Константин и Елена”

Над 350 имота са обект на продажба към момента в курорта, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. От тях близо 250 са ваканционни апартаменти. Стойностите при този вид имоти започват от 32 000 EUR, като срещу тази сума купувачът получава обзаведен едностаен апартамент с разгъната застроена площ от 34 кв.м. Имотът е разположен в комплекс от затворен тип, който предлага SPA център, ресторант, лоби бар, бистро с тераса, открит и закрит басейн с естествен минерален извор, детски басейн, детски кът, мини зоопарк, 2 конферентни зали, две мултифункционални спортни площадки за тенис корт, волейбол, футбол и баскетбол. Сред най-скъпите имоти е тристаен апартамент с площ 121 кв.м и цена 309 600 EUR. Имотът се намира в нова завършена през 2016 г. сграда с невероятен изглед към морето. Разполага с открит басейн само за собствениците на апартаменти, красиво озеленен и аранжиран парк, 24-часова охрана. Открит и закрит паркинг за автомобили.
Апартаментите се продават без обзавеждане, с довършителни работи от най-висок клас.

Едва 30-тина са предложенията за покупка на парцели. Цените започват от 33 000 EUR за парцел под 1 декар в близост до хотел „Геолог” и стигат до 1 млн. EUR за ъглов терен от близо 4 декара разположен на главния път между Варна и курорта „Златни пясъци”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    10 1 Отговор
    Идеално !! Сега могат да определят и как да се строи във Слънчев бряг !! Е то вече няма къде да се строи на тези места ма нищо , важното е да сме си свършили работата пък макар и с 15 тина години закъснение ...

    Коментиран от #2

  • 2 ГОСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    Изпревари ме...
  • 3 Лунната пътека

    5 0 Отговор
    А защо няма крайморска алея.Защо строи и ТИМ и Мулти върху пясъка и скалите. Не се вижда морето вече.
  • 4 гларус

    1 0 Отговор
    Не се заблуждавайте , пак ще се застои , но това ще е плажната част на курорта , за да може като искаш да отидеш на плаж да няма къде да си сложиш кърпата