Last news in Fakti

12 Юли, 2017 19:33 2 520 1

Дронът – първи помощник на брокера

  • дрон-
  • брокер-
  • обява
Дронът – първи помощник на брокера - 1
Снимка: Shutterstock

Над половината от брокерите на недвижими имоти в Нова Зеландия използват дронове при представянето на недвижимости. Те са стигнали до заключението, че по този начин стимулират интереса на клиентите. Още 30% от посредниците обмислят да включат модерната технология в офертите сочи проучване на Института за недвижими имоти на страната.

„Чрез дроновете се придобива по-ясна представа какво представлява имотът. Като се има предвид, че цената на дроновете пада, а в същото време се наблюдава ръст в търсенето на имоти, то в бъдеще новата технология ще стават все по-популярна”, казват от агенцията Bindi Norwell.

Изследването е дало и друга интересна тенденция. Оказва се, че брокерите на възраст между 50 и 59 години използват в работата си по-често дронове, отколкото техните колеги на възраст до 39 години. Също популярност набират и триизмерните виртуални разходки, които дават по-ясна представа за интериора на имота. Едва 19% от посредниците използват въпросната технология, но 52% я разглеждат или планират в скоро време да я включат в употреба. 4% пък вече ползват виртуалната реалност, особено когато става дума за продажбата на търговски и логистични обекти.

Брокерите също така активно използват и социалните мрежи. Половината се възползват от безплатните им възможности, а 39% плащат за реклама. Социалните медии са отличен канал за привличане на клиенти, тъй като е доказано, че купувачите на първи дом отделят много време за търсене именно там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.