2 032 1

Дронът – първи помощник на брокера

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Над половината от брокерите на недвижими имоти в Нова Зеландия използват дронове при представянето на недвижимости. Те са стигнали до заключението, че по този начин стимулират интереса на клиентите. Още 30% от посредниците обмислят да включат модерната технология в офертите сочи проучване на Института за недвижими имоти на страната.

„Чрез дроновете се придобива по-ясна представа какво представлява имотът. Като се има предвид, че цената на дроновете пада, а в същото време се наблюдава ръст в търсенето на имоти, то в бъдеще новата технология ще стават все по-популярна”, казват от агенцията Bindi Norwell.

Изследването е дало и друга интересна тенденция. Оказва се, че брокерите на възраст между 50 и 59 години използват в работата си по-често дронове, отколкото техните колеги на възраст до 39 години. Също популярност набират и триизмерните виртуални разходки, които дават по-ясна представа за интериора на имота. Едва 19% от посредниците използват въпросната технология, но 52% я разглеждат или планират в скоро време да я включат в употреба. 4% пък вече ползват виртуалната реалност, особено когато става дума за продажбата на търговски и логистични обекти.

Брокерите също така активно използват и социалните мрежи. Половината се възползват от безплатните им възможности, а 39% плащат за реклама. Социалните медии са отличен канал за привличане на клиенти, тъй като е доказано, че купувачите на първи дом отделят много време за търсене именно там.Още по темата

 • Виагра с въздушна поща

  Виагра с въздушна поща

  След осъществени успешни изпитания управата на британска онлайн аптека планира да използва дронове за доставката на противозачатъчни хапчета и ...
  28.08.2017
  803
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 10:34  13.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай