Last news in Fakti

14 Юли, 2017 17:59 9 154 4

Продават исторически замък само за 17 млн. USD (СНИМКИ)

  • замък-
  • франция-
  • продажба
Продават исторически замък само за 17 млн. USD (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Историческият замък La Barben в южна Франция е обявен за продажба. Цената на придобиване е 17 млн. USD. В сградата, която е почти на 1000 г., е живяло френското кралско семейство.

На площ от 307 хектара бъдещият собственик може да се занимава с екстравагантни спортове като лов на елени, птици и сърни, а в двете реки, които пресичат имота, може да се практикува риболов. Самата сграда е разгъната застроена площ от 5185 кв.м. Новият стопанин ще има на разположение 60 стаи решени в различни архитектурни стилове. Част от помещенията са с френски, а други с пъстри тапети. Срещу 150 USD на нощ някои от стаите могат да бъдат наети.

Продават исторически замък само за 17 млн. USD (СНИМКИ)

Неизменна част от замъците са и градини. В случая големината на тази е 10 000 кв.м., а проектът е на френски ландшафт архитект и главен градинар на Луи XIV Андре льо Нотър.

Продават исторически замък само за 17 млн. USD (СНИМКИ)

Най-дълго – 500 години, замъкът е бил собственост на семейство ди Форбин. През 60-те години на миналия век преминава в ръцете на бащата на сегашната собственичка. Причината за продажбата, че собствениците искат да се оттеглят от семейния бизнес.

Продават исторически замък само за 17 млн. USD (СНИМКИ)

Продават исторически замък само за 17 млн. USD (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    9 3 Отговор
    Става да го купи някой мафиот и вътре да го направи нарко лаборатория, да има отделение за затвор, за мъчения, за изтръгване на информация- ей такива работи....

    Коментиран от #3

  • 2 Иван Костов

    1 1 Отговор
    Това е идеално за ПУФ страхотно
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кабинчо

    7 2 Отговор
    Не ми харесва. Няма санировка. Много пелети ще трябва за отопление.