5 863 0

Продават замък със скрито съкровище (СНИМКИ)

Милена Богданова

Имението се намира в Западна Шотландия. Прилежащият към него терен е с площ 54 хектара. Сегашният собственик го продава едва срещу 4.7 млн. USD.

Освен замъка купувачът ще получи и остров Рисг, на който се намира имотът. Тук са създадени всички условия за любителите на водни развлечения: каяк, ветроходство, наблюдаване на китове.

Сред предишните собственици на изключителния имот са диамантеният магнат от Южна Африка Чарлз Рад, сър Кенет Кларк от фамилиятаПейсли, лорд Трент от компанията Boots Chemist Company.

Замъкът, който разполага със 16 спални, е построен от Рад през 1900 г. Строителството му е продължило около 3 години. В него участие са взели около 100 мъже, живеещи в района. Легендата гласи, че диамантеният магнат е скрил брилянт с огромни размери. Но за тези над 100 години никой не е успял да го открие.

Днес замъкът функционира като малка гостилница, както се използва и провеждане на конференции.

Основните особености на интериора са камините от камък, сводести прозорци и врати, ламперия от дъб и мраморни подове. Имотът разполага и с фитнес зала, стая за персонала, съвременно обзаведена кухня, паркинг и място за яхти.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай