2 142 3

Парцел в Младост само срещу 20 EUR/кв.м

Милена Богданова

Теренът, чиято площ е 10 декара, е с изтекла давност на строителство – близо 20 години. Върху него са разположени сгради, които са в етап на строеж. Това, което притеснява обществеността е изключително ниската цена, на която се продава. Обяснението е, че върху имота има тежести. Това обаче не би трябвало да е причина за нищожната стойност за продажба. От инициативния комитет в „Младост” питат защо районният кмет Десислава Иванчева не е внесла доклад за спирането правото на строеж, а внесла такъв за продажба на изключително ниска цена.

„За мен това е корупционна афера. Преди 1 година обърнахме земята, за да спрем продажбата на един друг имот в „Младост” от 11 декара на Министерство на отбраната. Успяхме и в момента е дарен на Столична община и ще стане парк. Там цената беше 35 EUR/кв.м. Тук е 20 EUR/кв.м, което е още по-фрапантно”, каза пред Нова Телевизия Георги Кадиев, лидер на партия „Нормална държава”.

В един и същи ден в Комисия разглеждаме няколко подобни случая. Цените са Младост – 20 EUR/кв.м, с. Войняговци – 50 EUR/кв.м, район „Триадица”, който е по-централен от Младост – 1080 EUR/кв.м. Сами може да си направите изводите дали това е адекватна цена. Един по един предизборните балони на Иванчева се пукат”, каза общинският съветник Войслав Тодоров.

Справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg показва, че средната цена на квадратен метър земя е над 200 EUR. Оферират се над 100 терена. Повечето са с площ до 2000 кв.м. Част от имотите се дават срещу обезщетение.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кмето
  Отговор
  1 10:55  21.07.17
  Ne e viarno che cenata e niska... pone oshte tolkova za kvadrat otivat i v joba na kmeticata "pazitelka" na raiona... da ne govorim i za oshte podlogi na obshtinska hranilka deto i te shte iskan pari...
 • drgula
  Отговор
  2 17:43  21.07.17
  Мол Сердика е построен на място, за което имаш търг и цената стигна до нормалните пазарни нива. За там не съм чул да има скандали. Да се продаде и това място така и ще се види реалната му цена.
 • док
  Отговор
  3 22:14  23.07.17
  А защо не разчистят строежа и не направят парк?

Напиши коментар:


Публикувай