Last news in Fakti

25 Юли, 2017 18:15 4 981 2

Двойно по-привлекателна държава за инвестиции в имоти

  • испания-
  • инвестиции-
  • чужденци
Двойно по-привлекателна държава за инвестиции в имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 888 млн. EUR са вложили чуждестранни инвеститори в недвижими имоти в Испания през първото полугодие на текущата година. Това е двойно повече в сравнение със същия период на миналата.

Британци, германци, руснаци, французи и други чужденци са придобили 13.2% от всички продадени жилища и къщи в южната страна през 2016 г. Този процент е най-висок за последните 10 години. По данни на консултантската компания JLL делът на чуждестранните купувачи ще бъде значително по-висок през 2017 г.

На първото място в класацията на чужденците придобили имоти в Испания са британците с 19%. Те са купили 53 500 жилища през 2016-а, а през тази продължават да се увеличават, независимо от опасенията за негативно въздействие върху покупателната способност в резултат на Brexit. Второто място е за французите с 8%. Следват германците и шведите, които са купили съответно със 7.6% и 6.7% от всички продадени в Испания имоти за 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джамбо

    4 0 Отговор
    В Испания всичко е добре но не и адската жега.
  • 2 дохо

    7 0 Отговор
    що купуват там?Нещо са се объркали трябва да инвестират в България!