3 695 5

Стефан Шарлопов: Не разрушавам фиорди, защитавам имота си

Бизнесменът обаче не протестира срещу глобите, които му наложи държавата

Снимки: бТВ
Снимки: бТВ
Венцислав Михайлов

Не разрушавам фиорди, а защитавам имота си от разрушение. Това обяви пред bTV бизнесменът Стефан Шарлопов.

Той има вече две глоби за разрушаване на защитени фиорди в Созопол в местността Колокита една от 10 хил. лв. и една от 20 хил. лв. в Местността е изградено курортно селище „Созополис”, собственост на Шарлопов.

Той не е обжалвал санкциите. Разбирам, че държавата е в правото си да ме глоби, каза бизнесменът.

На обвинението, че разрушава фиордите, за да направи плаж той отговори: „ако е плаж, да ми го дадат на концесия. Чадъри съм сложил, за да е по-красиво”.

„Скалите не са хомогенни – те са с примеси, когато дойде силна вълна, ги руши и ще влезе в имота ми. Искам да ги укрепя”, обясни Стефан Шарлопов.

Сега той ще чака Подробен устройствен план на района, за да продължи да укрепва скалите.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хаха
  Отговор
  1 10:35  27.07.17
  На Шарлопов да му забранят и да плува...че като го удря някоя вълна в главата да не му я разруши случайно....поредния ПРОСТ и нагъл български бизнесмен...а някак си преди да почне по-често да се изявява публично изглеждаше нормален..
 • БОКО
  Отговор
  2 22:15  27.07.17
  Kratuna!
 • 1234
  Отговор
  3 09:09  28.07.17
  Тоя какво се прави на интересен,къде е имота му,той къде е ровил?!Общината да направи на това място плаж за хората,а тоя да духа супата.Някои хора като имат малко пари и се чувстват недосегаеми.ПАРИТЕ РАЗВАЛЯТ САМО ГЛУПАВИЯ ЧОВЕК. това е българска поговорка.
 • 4 20:51  08.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • komentator
  Отговор
  5 12:19  09.02.18
  Тази девствена поляна с единствените фиорди, които бях виждал, каквито и в Финландия не се виждат, местност в която се правеха сафарита с джипове и туристи достъпна за всички - сега е застроена и непръстъпна, ограничена за няколко баровци-собственици, фиордите както се вижда от снимките се зазиждат /за да не се срутят - те от векове не се срутваха/, не можеш дори да си представиш как е било, губиш ориентация, спомените ти са невъзстановими - това ако не е унищожаване на природата....?!?! - но Бог вижда! Той пак има късмета да умре в леглото си, защото такива умират по улиците. Следващият трябва да бъде Банев исие.

Напиши коментар:


Публикувай