Last news in Fakti

26 Юли, 2017 23:11 2 102 0

Строят марсианско село

  • село-
  • марс-
  • китай

В югоизточен Китай ще бъде построено първото марсианско село. То ще имитира живота на Марс и ще подготвя хората, които искат да отидат да живеят на въпросната планета. Мястото, където ще се намира новото село, е на територията на Хайси, в провинция Цинхай. Природата там наподобява тази на Марс: няма растителност, земята е покрита със скалисти хребети, формирали се под влияние на ветровата ерозия.

Проектът за марсианско село ще предоставя и образователна програма за живота на Марс, туристическа инфраструктура и научни изследвания. Там ще се снимат филми, чието действие ще е на въпросната планета и ще се разработват научноизследователски програми.

Космическата програма на Китай предвижда да разположи на Марс автоматична станция с марсоход още през 2020 г. Изпращането на Червената планета на група хора трябва да се реализира не по-късно от 2040 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА