Last news in Fakti

28 Юли, 2017 10:11 3 668 0

За пръв път в имотната история на САЩ

  • сащ-
  • цена-
  • жилища
За пръв път в имотната история на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Средната цена на типичната американска къща достигна през юни тази година 200 400 USD, което е със 7.5% повече в сравнение със същия месец на 2016-а. По време на бума на пазара средната стойност е била 196 000 USD, като едва сега надхвърля психологическото ниво от 200 000 USD, отчитат анализатори.

Ръстът в цената е обусловен не само от силното търсене, но и от по-малкото предлагане. В началото на лятото обявите са били с 11% по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Това е най-силният спад в броя на обявените за продажба имоти от средата на 2013 г. Със 7.4% са се повишили цените на имотите за първите пет месеца на текущата година в сравнение със същия период на миналата.

Най-бързо растат цените на имотите в Сиатъл - с 13% на годишна база. Следва Далас и Лас Вегас, съответно с 10.5% и 10%. Сан Хосе, Охайо и Сан Диего са с най-силен спад в броя обявени имоти за продажба. Решилите да купят имот в Сан Хосе ще трябва да избират сред 40% по-малко предложение в сравнение с година назад, а в Сан Диего - с 33%.

С 1.1% са се увеличили наемните нима и средната месечна рента вече е 1422 USD. Най-голям ръст в наемите има в Сиатъл - 5%, Лос Анжелис и Сакраменто, съответно 4% и 4.5%. В края на класацията е Питсбърг с поевтиняване от 4% и Хюстън 3%.

Лихвеният процент по ипотечни кредити е 3.76% и е най-нисък от октомври 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА