2 497 0

Имот, който повече се наема, по-малко се купува

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

Основното търсене на складови площи в Стара Загора е за наемане, и по-малко за покупка. Именно поради това търсенето на помещения е върху имоти ново строителство, построени с термопанели и метална конструкция и достатъчен терен около тях за маневриране на транспортни средства с изградена пълна инфраструктура. „Определено нараства интересът от страна на инвеститорите в закупуването на парцели за застрояване на складови площи. В момента това се налага като тенденция, която ще продължи да нараства”, коментира Огнян Георгиев от платформата БГсклад.

Над 170 е броят на складовите помещения, които се отдават под наем в Стара Загора към момента, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Повечето помещения са с площ между 35 и 70 кв.м. и могат да бъдат наети срещу сумата от 150-200 лв. на месец. Склад от 150 кв.м. се отдава срещу 450 лв. В Индустриална зона – запад месечната рента може да достигне и 600 лв. за складово помещение от 130 кв.м., а такова от 250 кв.м. се оферира на стойност от 900 лв.

По различно е състоянието на пазара във Велико Търново. „През последното шестмесечие всички сегменти на пазара на бизнес имоти продължават да се развиват динамично, офисният – движен от развитието на IT и ВРО секторите, а търговският, логистичният и производствения – от повишеното потребление, разширяването на пазара и ограничените нови проекти. Силното търсене на офиси и търговски площи, придружено с недостига на нови качествени такива, дава увереност на инвеститорите да стартират нови проекти, повечето от които ще са факт през следващите години”, коментира Любомир Филипов от БГсклад. Стратегическото местоположение и предстоящото изграждане на ключовите за региона магистрали правят имотния пазар привлекателен е мнението на местни анализатори.

За разлика от Стара Загора тук предлагането на складове под наем е три пъти по-малко. Оферират се едва 40-тина имота. Сред най-големите складове, които могат да бъдат наети в града е помещение от 1000 кв.м, което се намира в кв. „Колю Фичето”. Месечният наем е 3067 EUR, сочи обява публикувана в специализирания сайт imot.bg. Повечето от имотите, които се предлагат, са разположени в Промишлена зона-Запад и Юг.Напиши коментар:


Публикувай