Last news in Fakti

11 Август, 2017 15:06 1 695 0

Нов терминал на летището „Ла Гуардия”

  • ню йорк-
  • ла гуардия-
  • летище-
  • терминал-
  • строителство
Нов терминал на летището „Ла Гуардия” - 1
Снимка: Shutterstock

Започна строителството на нов пътнически терминал на летище „Ла Гуардия” в Ню Йорк. То ще разполага с 4 зали и с 37 ръкава. На него ще се обслужват пътниците на една от четирите най-големи американски авиокомпании – Delta Air Lines. Той ще бъде пуснат в експлоатация през 2021 г.

Нюйоркското летище, което е открито през далечната 1939 г., често бива критикувано за външния си вид, особено като се има предвид, че става дума за един от финансовите центрове на планетата. През 2014 г. тогавашният вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън заяви, че „Ла Гуардия” изглежда като „летище от третия свят”.

Инвестицията в изграждането на новия терминал е 4 млрд. USD. От тях 3.4 млрд. USD ще бъдат дадени от Delta Air Lines, което ще я превърне в най-голямата авиокомпания инвеститор в историята на американската гражданска авиация. Новата сграда ще може да се управлява от Delta Air Lines през следващите 50 години.

След като бъде пуснат в действие новият терминал на него ще бъдат прехвърлен трафикът от терминали C и D, на които в момента се обслужват пътниците на Delta Air Lines. Новият терминал ще помогне на авиационния превозвач да повиши обслужването на неговите пътници. За последните седем години Delta Air Lines е инвестирала 2 млрд. USD в „Ла Гуардия”.

Днес летището се състои от 4 терминала и две писти. В рамките на преустройството терминал В ще бъде разрушен и на негово място ще се появи новата сграда. В едната част ще се обособи зона за заминаващи, а в другата – за пристигащи. След реконструкцията ще има повече свободно място, на което ще бъде изградена нова писта за рулиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА