3 193 3

Огромни злоупотреби със земеделски земи в Монтанско

Фирми отдават земи под наем без знанието на собствениците

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Десетки земеделски производители излязоха на протест в Монтанско. Спорът е за една от най-плодородните земи в района. Оказва се, че част от терените са отдадени едновременно на различни фирми без знанието на собственици и наeмaтeли.

Тази сутрин хората се събраха пред общината в град Вълчедръм, защото преди дни установили, че фирма от друго населено място е сключила договори за земята, която те обработват, съобщи "Нова телевизия".

На някои от земеделците дори собствената земя е взета под наем от въпросната фирма и след това е отдадена на друга фирма с един и същи собственик.

Хората твърдят, че никой не ги е потърсил, за да сключат договор и не разбират, как земите им вече са отдадени на друг собственик.

„Става въпрос за около 3-4 хиляди декара земя във Вълчедръм и почти 2000 в Якимово, което е над 7 000 декара, които са арендовани във въпросната фирма”, заяви Димитър Копривчин, собственик на земя.

„При извършената проверка в партидата на имотите е установено, че няма връзка между наемодателя и собствениците на имотите, а също така наемодателят не е собственик и няма предоставени права за управление от собствениците или арендатори или наематели”, заяви Виолета Гергова, директор Областна служба по земеделие – Монтана.

От фирмата, за която се твърди, че е сключила нерегламентирани договори за земя, обработвана от други земеделци отговориха, че всичките им документи са редовни.

По случая вече е уведомена прокуратурата.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • а помните ли едно време
  Отговор
  1 08:26  13.08.17
  Мошенициии, после народния съд бил лош

  Коментиран от #2

 • кирил
  Отговор
  2 13:25  14.08.17

  До коментар #1 от "а помните ли едно време":

  точно народния съд разчисти терена за тия мошеници и разбойници
 • ПФУ
  Отговор
  3 14:43  14.08.17
  Помним го едно време. Никога няма да забравя колко плодородни земи, имущество и животни са конфискували комунягите на дядо ми. Никога няма да го забравя или простя, както стотици хиляди други. Ще има видовден рано или късно.

Напиши коментар:


Публикувай