Last news in Fakti

17 Август, 2017 09:37 2 523 2

Хотелът е по-изгоден от наемане на жилище

  • швеция-
  • жилище-
  • хотел-
  • наем
Хотелът е по-изгоден от наемане на жилище - 1
Снимка: Shutterstock

За последните 20 години Швеция е страната, в която цените на жилищата непрекъснато растат. Това несъмнено с отразява и на наемния пазар. Ръстът при наемите в Стокхолм е достигнал нива, при които излиза по-изгодно да се живее на хотел.

Друга причина, освен цените, е и огромният дефицит на жилища, които се отдават под наем. Търсенето в специализирани сайтове, каквато е практиката в редица държави, тук не работи. Най-сигурният начин клиентът „да се добере” до квартира е чрез приятели или роднини.

Що се отнася до наемните нива, то за последните 12 месеца се отчита ръст от 7% при гарсониерите. Средно месечно наемателят трябва да задели около 8000 крони от месечния си бюджет. Със 6% е увеличението при двустайните жилища. В зависимост от района наемните нива тук варират между 10 000 и 15 000 крони на месец.

Един от големите специализирани сайтове в Швеция за недвижими имоти вече предлага и опция „живот на хотел” в предградието Бромма, като за месец там може да бъде наета стая срещу 9000 крони.

„Дефицитът на жилища ни накара да потърсим друг начин на решаване на проблема с дефицита на този тип имоти. Временното предлагане на хотелска стая на приемлива цена може да се определи като възможен отговор на нарастващото търсене”, казва изпълнителният директор на портала Воѕtаd Bиĸтop Бьopcън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искрен

    5 2 Отговор
    Не живеем ли в Бг, защо не пишете за Ангола, но то е ясно "copy paste" толкова.
  • 2 Мими

    1 3 Отговор
    Къща е хубаво за романтиците и хората който отглеждат животни . Иначе се патува 1 ч сутрин 1 ч вечер на работа по селата няма зареждане с стоки здравеоопазване пътища и на края си оставаш затрупан през зимата .