25 Август, 2017 18:30 1 255 1

Намаля броят на имотите с необслужвани кредити в САЩ

  • сащ-
  • ипотека-
  • лоши кредити

За първото полугодие на текущата година 428 400 имота в САЩ са преминали в графата „продажба чрез търг” или са станали собственост на банки, поради необслужван заем. Въпреки голямата цифра делът на проблемните имоти е намалял с 20% в сравнение с първото полугодие на 2016-а и с 28% спрямо същия период на 2015 г. В осем щата се наблюдава ръст на необслужваните ипотечни заеми между 2% и 11%, а в окръг Колумбия този процент е достигнал 60%, съобщава World Property Journal.

Заради високото търсене и ограничения достъп до пазара над 38% от обявените на търг имоти са купени от трети лица, което е най-ниският дял от 2000 г. досега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 poliglota

    0 0 Отговор
    Абе вие от кое село сте, че ми говорите на намаля??? Казва се намалява!!!