29 Август, 2017 09:37 1 540 3

Trump Organization не е разполагала с имоти в Русия

  • тръмп-
  • небостъргач-
  • москва-
  • trump organization
Trump Organization не е разполагала с имоти в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Семейната компания на президента на САЩ Доналд Тръмп Trump Organization не е имала недвижими имоти в Русия, съобщи пред вестник The New York Times (NYT) юрист, представляващ интересите на фирмата. „Искаме да поясним: Trump Organization никога не е разполага с активи в Русия под формата на недвижими имоти или каквито и да било интереси”, казва юристът.

Същевременно юристи на Trump Organization са предали в Комисията, която се занимава с т.нар. „руска намеса в американските избори” към Конгреса на САЩ копие от електронна кореспонденция с американския бизнесмен от руски произход Феликс Сатър, който е бил брокер, работещ за интересите на Trump Organization.

В края на 2015 г. и началото на 2016-а Сатър е обсъждал с представители на Тръмп строителството на небостъргач в Москва, подобен на Trump Tower. През 2015 г. Сатър заявява, че скоро ще празнуват не само избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, но и „най-големият проект в историята на недвижимите имоти”.

Адвокатът на Тръмп – Майкъл Коен, окачестви тези обещания като „празни приказки”. „Той (бел. ред. Сатър) често прибягваше към суперлативи и беше склонен да се представя в добра светлина”.

През февруари NYT съобщи, че е имало планове за строителството на небостъргач в Москва, наподобяващ този на Trump Tower в Ню Йорк, но те са останали нереализирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Adam

    1 0 Отговор
    брей само иврейски имина:)
  • 2 Пеньо

    0 0 Отговор
    И не можа да има! За сега!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.