31 Август, 2017 18:47 1 976 2

Сграда се срути и уби 15 души (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • индия-
  • сграда-
  • срутване

Най-малко 15 е броят на загиналите след като сграда, построена преди 117 години, се срути в индийската финансова столица Мумбай. Минимум 40 е броят на хората, заклещени под развалините. Десетки са ранени, между които и двама пожарникари. Причината за инцидента са проливните дъждове, които заляха града последните дни.

„Чу се силен взрив. От разнеслия се дим и прах не можехме да видим нищо. Едва в следващия момент осъзнахме, че сградата е паднала”, казва живущия в нея Амин Шейх, цитиран от агенция Reuters. Четириетажната постройка се намира в един от най-оживените райони на Мумбай – Bhendi Bazaar. В нея са живели осем или девет семейства.

Това е поредното доказателство за лошото качество на строителство, както и за безотговорното поведение на властите. Сградата е била обявена за непригодна за живеене още през 2011 г. На наемателите е била предложена алтернатива, но само 7 семейства са се възползвали от нея и то чак през 2014 г. Причината за отказа на другите е, че не им е било обяснено къде и при какви условия ще бъдат настанени.

Сградата е една от 791-те, които градските власти на Мумбай са обявили за опасни за живеене през тази година.

Сриването на земните пластове в Индия е често срещано явление особено по време на проливните дъждове, които продължават от края на юни до септември.

Това не е първия тежък инцидент за последните години. Повечето сгради се срутват поради лошото качество на строителство и лошите материали, които се използват за него. През юли 17 души, сред които и тримесечно бебе, починаха след като четириетажна сграда се срути.

Цените на недвижимите имоти в Мумбай са непосилни за местното население. Именно поради това много от хората живеят под наем в стари, силно амортизирани сгради, които са опасни за живота им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кибик

    5 0 Отговор
    И в Индия имат проблем с ромите. Там са повече, някъде около 1 милиард
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 0 Отговор
    Диваци