Last news in Fakti

31 Август, 2017 19:04 5 762 6

Шведска компания се разраства на българския пазар

  • ikea-
  • българия-
  • магазин
Шведска компания се разраства на българския пазар - 1
Снимка: М. Богданова ©

Добрите финансови резултати на шведската верига за мебели IKEA е причината компанията да започне да обмисля разрастване на мрежата си от магазини в България. До момента тя има един магазин в София и по един център за поръчки във Варна и Бургас.

IKEA е отчела ръст от 11% за изминалата каталожна година, като продажбите са надхвърлили 103 млн. лв. Анкета сред клиентите показва, че 83% от тях са доволни от шведската верига. „Това е увеличение с 2 пр. пункта спрямо предишната каталожна година. От една страна, ръстът означава, че наистина се представяме добре, но, от друга страна, виждаме потенциал за развитие при останалите 17% от посетителите", казва Никос Ифантидис управител за България.

Именно доброто развитие на компанията е причина тя да се оглежда за покупка на терени в Пловдив и Стара Загора, където да открие центрове за поръчки, а е възможно и отварянето на нов голям магазин. Според Ифантидис мебелната търговия се развива по-добре у нас, в сравнение със съседна Гърция.

IKEA е на българския пазар от есента на 2011 г. Тя влезе у нас на принципа на франчайза чрез компанията House Market, която е част от гръцката група Fourlis. За шестте години на българския пазар тя има над 13 милиона посетители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всичкото майстор да мре от глад

    25 5 Отговор
    Браво! ИКЕА е шанс за всяко домакинство да се отърве от некадърните криворъки "майстори" на мебели и сами да си сглобите прилична мебел с невисоко качество по упътване. Край на кривоизрязаните плоскости, кривозавъртяните на калъч винтове и стърчащи ръбове от недоносените мозъчни клетки на "баш майстора" дето бил най-добрия! ИКЕА ще ви избави от месеците чакане, да му дойде кефа на някой, щото е много зает и да изреже, онова, което ви е нужно! Купувайте ИКЕА - потвържадавам, че тази покупка си струва парите, а при добро стопанисване ще ви изкарат и по 20-30 години. Повечето им мебели са талашит, но имат и масив, разбира се, цените са други, но ВИНАГИ ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ ОТ НЕКАДЪРНА ФИРМА ЗА МЕБЕЛИ, която ще ви изсипе бригада пуфтящи, бъркащи си в носа палачори със самочувствието на "майстори"!!!

    Коментиран от #6

  • 2 Лост

    8 13 Отговор
    Всичко е боклук в ИКЕА. Който иска мебели за по 5-6 години и да хвърля- може да купува.
  • 3 КамеНИца

    4 2 Отговор
    чужденци ще лапат още,роми ще раждат още,самолети ще излитат още ай ДГД
  • 4 Гост

    6 2 Отговор
    да лапат чужденци, нашите като не искат...
    исках един шкаф, чак на 4-тия майстор имах шкаф. 2 месеца търсене, 10 дни изработка.
    Всичко което съм си взел от икеа е било на момента. Качеството е съмнително дали е по лошо от това което ще ти предложи нашенска фирма. Имайки в предвид че от такава чакаш диван 6 месеца и не дойде, всеки месец се отлагаше с няколко седмици. От Арон ми дойде за 45 дни като те ги носят от Полша.

    Коментиран от #5

  • 5 То и аз така

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Пич, кухнята ми се прави от 3 години - договор подписах АМА БЕЗ СРОК, А САМО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА!!! ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО! Кухнята ми е печка, пералня и миялна с два шкафа отгоре, хладилника не е вграден! Пращам снимки на който поиска и име на фирмата, че има филиали в разни други градове - пълни нещастници и некадърници! Четете си договорите хора, това че се задължават с изпълнението не е всичко ако не сте уговорили и дата за изпълнение - ще ви търкалят над 3 години като мене...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.