Last news in Fakti

4 Септември, 2017 06:21 1 737 0

По-рядко издават разрешителни за строеж в Нова Зеландия

  • нова зеландия-
  • строителство-
  • разрешителни-
  • жилища
По-рядко издават разрешителни за строеж в Нова Зеландия - 1
Снимка: Shutterstock

Два поредни месеца – юни и юли, броят на разрешителните за строеж в Нова Зеландия пада. През първия месец понижението е било 1.3% спрямо същия период на 2016 г., а през втория – 0.7% отново на годишна база.

Спадът се дължи на по-малко издадените разрешителни за строеж на жилища, мезонети и старчески домове, сочат данните на Националния статистически институт на страната. Най-голям е спадът на издадените разрешения в Оукланд. Там са издадени разрешения за строеж на 313 сгради през юли, което е с 29% по-малко в сравнение с юли на миналата година. Основно е намалял броят на разрешенията за строеж на жилища и мезонети.

Най-голям ръст в издадените разрешения за строеж се наблюдава в Отаго – 68 г. През юли 2016-а са били издадени 114 броя разрешения, а през юли на текущата година техният брой се е увеличил на 282.

Тенденциите в броя издадени разрешения на нови обекти се отразява и върху интензивността на продажбите. За година сделките са спаднали с близо 25%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА