6 Септември, 2017 10:21 3 286 3

Биткойните навлизат в търговията с имоти

  • биткойн-
  • виртуална валута-
  • имоти-
  • сделки-
  • комисионна
Биткойните навлизат в търговията с имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Компания HOME Hunters ще е първата агенция за недвижими имоти в Чехия, която ще приема комисионните в биткойни и други видове криптовалута. Брокерите й се занимават с продажба и отдаване под наем на жилища. Всички транзакции ще се отразяват в т.нар. блокчейни.

Следващото, което ще се появи на пазара ще са автоматизираните сейфове при т.нар. „умни контакти”. В тях ще може да се съхраняват депозитите при предварителните договори за покупко-продажба на имот. По този начин вече няма да е нужно парите да се съхраняват в сметки на нотариуси и адвокати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    12 11 Отговор
    Това с криптовалутите трябва да се спре!
    - Превръщат се в инструмент за пране на пари и е извън регулациите за контрол, както и това, че стойността им е имагинерна, тоест не е обезпечена нито с дълг нито със злато.
    Разбирате ли за какво говоря?
    Това е чудесен начин за финансиране на терористични организации и начин за прикриване на подкупи. Когато нещо имагинерно го превърнеш в конвертируемо заплахите са неизмерими
  • 2 Криптовалутен

    6 4 Отговор
    До Варна: Не можеш да спреш гората да се разлиства...темата с криптовалутите ще става все по-актуална и интересна за обществото, дори има криптовалута, която са абсолютно прозрачна и ще послужи много по-добре на обществото, отколкото "хартиените" пари, които нямат абсолютно никакво покритие.
  • 3 Здрава логика

    5 0 Отговор
    Зад всяка валута стои икономиката на държавата (или държавите) които я емитират. С всичките техни активи и пасиви. В този смисъл криптовалутите не могат да бъдат реално платежно средство, тъй като не се знае стойността им. За сега тя се движи от спекулативната нагласа на хората, които търгуват тези виртуални валути. Затова и те имат такива големи флуктуации, понеже няма реални икономически данни които да стоят зад тях. Няма активи които да ги подкрепят или пък пасиви които да определят стойността им. Нямат и златно обезпечение. Освен това станаха твърде много видове, което допълнително усилва хаоса при тях.