Last news in Fakti

7 Септември, 2017 21:49 4 972 4

Дубай: Жилище за 50 биткойна

  • bitcoin-
  • биткойн-
  • жилища-
  • дубай-
  • покупка

Дали най-популярната виртуална валута биткойн ще надхвърли цена от 5000 USD за 1 биткойн в най-скоро време не е ясно. Привържениците на валутата са категорични, че това ще се случи, но има и доста скептично настроени финансови специалисти, които смятат, че балонът е надут и много скоро ще станем свидетели на звучното му „спукване”. Важното е, че голяма част от предприемачите, които разполагат със значителни парични средства си купиха от криптовалутата, което неминуемо тласна цената нагоре.

Въпросът е какво могат да правят обаче те с виртуалните пари. След като стана ясно, че в Чехия някои агенции посредническите услуги с недвижими имоти ще могат да се заплащат с биткойни, вече е възможно да се купуват и луксозни апартаменти. Адресът е комплексът Aston Plaza and Residences. В него се предлагат жилища тип студио срещу 30 биткойна и едностайни апартаменти срещу 50 биткойна (близо 242 000 USD).

Специалисти обръщат внимание, че въпросната цена не е фиксирана към американския долар. В случай, че клиентът иска да купи чрез криптовалута имот, неговата стойност се фиксира за 15 минути и през това време е необходимо да се извърши покупката. „Целта ни е да дадем възможност на биткойн общността. Това е отличен вариант собствениците на виртуална валута да я заменят за нещо реално. От октомври ще пуснем още жилища в продажба, които могат да се купуват с биткойни”, казва Мишел Моне, част от партньорската компания, която реализира проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а де

    10 1 Отговор
    Добре, ама за чий им е жилище в Дубай !?

    Коментиран от #2

  • 2 Моамар

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "а де":

    В простотията няма обяснение
  • 3 а ся де

    1 0 Отговор
    "въпросната цена не е фиксирана към американския долар".. .."неговата стойност се фиксира за 15 минути и през това време е необходимо да се извърши покупката"

    Притеснени са нещо, защо иначе ще фиксират цената. Според мен цялата тази схема е PR

    Коментиран от #4

  • 4 като гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "а ся де":

    Няма как да е фиксирана цената, когато става въпрос за сделка и плащане с криптовалута. Всяка една минута цената на критовалутите се различава спрямо долара. Въпроса ми е по-скоро как се осчетоводява подобен тип сделка пред държавата ?