Last news in Fakti

8 Септември, 2017 20:56 2 430 4

Жилища в исторически дворец (СНИМКИ)

  • замък-
  • италия-
  • флоренция

Вила Capponi във Флоренция, която е построена в периода XIV-XV в., разполага с почти 10 акра земя и църква. Имотът е бил собственост на ордена на монасите от Сан Доменико дел Маглио от началото на 30-те години на миналия век, когато той им е подарен от предишния собственик.

Само две монахини са останали да живеят в замъка, когато руския архитект и дизайнер Кулиш го посещава за първи път през 2013 г. През 2017 г. той предлага да купи имота и монахините се съгласяват, тъй като им е трудно да го стопанисват. Сумата на сделката не се уточнява.

Кулиш създава фирма в началото на тази година и получава всички необходими документи да превърне старинния замък в луксозни апартаменти. Техният брой ще бъде 14 като ще разполагат с една, две и три спални. Във всички ще присъстват оригинални детайли от интериора – сводести тавани и фрески. Ще има обаче и съвременни елементи – кухните ще са Toncelli Cucine. Ще има и система за домашна автоматизация.

Цените на апартаментите с една спалня ще варират между 500 000 и 530 000 EUR. Тези с две ще се търгуват срещу 900 000 – 1 500 000 EUR, а с три спални ще могат да се купуват срещу 1.8 – 2 млн. EUR. Най-големите имоти са още в етап на разработка и цената не е посочена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    7 1 Отговор
    Браво на този предприемач. Не унищожава, а облагородява наследството.
  • 2 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    2 1 Отговор
    Са като видех снимката на дивано, кой е турен пред спалнята много ми ареса. Сега че викна жената да пренесеме канапето, та и ние дома да си направиме таков катун.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1111

    1 0 Отговор
    С тези цени проекта е обречен...