Last news in Fakti

11 Септември, 2017 14:29 3 090 0

С 35% по-малко сделки с имоти в Торонто

  • канада-
  • торонто-
  • жилища-
  • цени-
  • сделки

Средната цена на жилищата в Торонто през август 2017 г. е била 730 000 USD. Това е с 3% повече в сравнение със същия месец на миналата година, но по-малко в сравнение с юли на текущата, когато сделки са се сключвали на нива около 750 000 USD, сочат данните на Съвета по недвижими имоти на Канада.

С 35% по-малко сделки са били реализирани през август в сравнение със същия период на 2016-а. Техният брой за миналия месец е бил 6357. Спад от 6.7% има при имотите, обявени за пръв път за продажба. По този начин са достигнати най-ниските нива от август 2010 г.

Интересът на купувачите към придобиване на къщи се срина с 42% през август тази година в сравнение със същия период на миналата. Цените остават почти непроменени. Отчита се ръст едва от 0.3%.

Жилищата в затворени комплекси остават най-търсените имоти. Цената им за година се е повишила с 21% и вече се търгуват срещу 500 000 USD.

„Що се отнася до целия пазар на жилища, ако ситуацията продължи да бъде такава, каквато е сега, то ръстът в цените на годишна база няма да надвиши равнището на инфлацията”, прогнозира Джейсън Мърсър, директор „Анализи” в TREB.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА