12 Септември, 2017 13:37 2 963 6

Строят първия в света подводен курорт (ВИДЕО)

  • дубай-
  • курорт-
  • подводен-
  • инвестиция

Kleindienst Group анонсира проекта „Плаващата Венеция” (The Floating Venice), чиято инвестиция възлиза на 680 млн. USD. Комплексът ще бъде реализиран на архипелаг, намиращ се на 4 км. от бреговете на Дубай. Курортът ще може да обслужва до 3000 посетители на ден.

„Плаващата Венеция” ще разполага с жилища, хотелска част, ресторанти, място за развлечения. Всичко това ще бъде разделено на четири зони, като едната ще е под водата, уточнява сайтът Arabian Business.

Гостите ще могат да достигнат до главния площад Сан Марко с помощта на лодки, хидросамолети или хеликоптери. Рецепцията ще се намира под водата. Оттам гостите на хотелската част ще могат да достигнат до стаите си с помощта на гондола, специално докарана от Венеция, по специално изградени за това канали. Тези от тях, които не желаят да ползват съоръжението, ще се предвиждат по пешеходни зони или мостове.

В процес на проектиране са 414 каюти, като всяка от тях ще е с индивидуален дизайн. Целогодишно курортът ще бъде домакин на редица културни събития, включително и традиционните фестивали Carnivale di Venezia, Binnale di Venezia и Festa del Rendentore.

„Проектът се явява въплъщение на новаторството. Това е първият в света луксозен подводен курорт”, казва Йозев Крайндинст, председател на УС на Kleindienst Group.

На разположение на гостите ще са 24 басейна. От някои ще се разкрива разкошна гледка към кораловите рифове. 12 ресторанти и барове, част от които ще са под водата, ще предлагат разнообразни развлечения и гурме кухня. Също така на територията на курорта ще бъде открит и първият подводен SPA център.

„Плаващата Венеция” е така конструирана, че да функционира минимум 100 години. Първата копка е планирана за началото на 2018 г., а прерязването на лентата на вече готовия комплекс е предвидено за края на 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    1 0 Отговор
    Супер!
  • 2 Stefko 88

    1 0 Отговор
    за чудо и приказ
  • 3 сектор А

    5 3 Отговор
    Няма нищо по-хубаво от оригинала и истинската Венеция !
    Това че някакви чаршафи не знаят, къде да си хвърлят парите и ги изсипват в поредната мегаломанска изгъзица в нищото хич не ме вчечатлява! Който е бил във Венеция дори и нейните противници, ще ви кажат че няма как да се пресъздаде дори и наподоби, а използването на името й и нейните традиции е не само смешно, но и доста нагло !

    Коментиран от #5

  • 4 hah

    0 0 Отговор
    като не мога да пуша там , все тая ми е ,хахах
  • 5 Angkor Wat

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "сектор А":

    За тая смрадлива на мухъл, пренаселена кочина ли ми говориш, че била хубава??? Мхм... разбирам, защо чалгата процъфтява!
  • 6 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Пак някоя арабела е ходила на екскурзия и иска същото нещо щото не е могала да го купи на място.