Last news in Fakti

12 Септември, 2017 14:47 2 728 3

Държава може да забрани продажбата на жилища на чужденци

  • нова зеландия-
  • продажба-
  • имоти-
  • чужденци
Държава може да забрани продажбата на жилища на чужденци - 1
Снимка: Shutterstock

Лидерът на Лейбъристката партия в Нова Зеландия Хасинда Ардерн предложи от Коледа да бъде забранена продажбата на недвижими имоти на чужденци. Това ще стане, ако на 23 септември тя бъде избрана за министър-председател на страната.

Освен това, тя незабавно ще преустанови продажбата и на държавни имоти и ще бъдат въведени нови стандарти за отопление и вентилация в обществените сгради.

Лейбъристите възнамеряват да се фокусират върху подобряване стандарта на живот на семействата и студентите. Една от мерките е като направят жилищата по-достъпни за тези категории граждани. Ардерн обеща да приеме закон, с който да се удължи майчинството и на семействата с ниски доходи да се дават субсидии за ток. Това може да стане не по-рано от април 2018 г. Към основните проблеми на Нова Зеландия тя причислява намаляване броя на собствениците на имоти и влошаването на питейната вода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    12 1 Отговор
    Леле, "демократичният свят" оттърва Нова Зеландия. Това си е жив "комунизъм". Бързо да бъдат "демократизирани".
  • 2 Тео

    4 0 Отговор
    Ние разрешаваме на чужденците да купуват, а те забраняват кое е правилното?
  • 3 Siegfried

    1 0 Отговор
    Да могат да купуват жилища граждани на ЕС .Да се забрани на други, особено руснаци
    да купуват