2 585 0

С 21% по-евтини имоти заради Brexit

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

След референдума за излизане на Великобритания от Европейския Съюз (ЕС) имотите за местното население поскъпнаха с 6.23%. Това обаче не се отнася за чуждестранните инвеститори. Благодарение на обезценяването на паунда, днес те могат да придобият жилище или къща с 21% по-евтино спрямо момента на провеждането на референдума. Така например, бразилските предприемачи плащат със 17% по-малко, а индийците – с 15%. По ирония на събрата европейците в най-скоро време ще могат да купуват имоти на Острова със 16% по-евтино.

Brexit е отлична възможност за инвеститорите е мнението на специалисти от информационната инвестиционна платформа Homegrown. Къща, която година преди изборите е струвала 1 млн. паунда (1.1 млн. EUR) днес може да се придобие за 841 000 паунда (932 000 EUR). „Интензивността на търсене на имоти от страна на чужденци остава висока, а много предприемачи продължават да се борят, за да попаднат на местния пазар на недвижими имоти”, казва основателят на Homegrown Антъни Рашуорт.

Независимо от изгодните условия, част от чуждестранните предприемачи остават предпазливи при покупката на имоти, като най-вероятната причина е, че британският паунд може още повече да се обезцени. „Геополитическите събития на практика оказват мигновено влияние върху имотния пазар”, казва проф. Пол Хабиби от Центъра UCLA.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай