13 Септември, 2017 12:47 3 376 0

С 21% по-евтини имоти заради Brexit

  • brexit-
  • лондон-
  • инвестиции-
  • чужденци
С 21% по-евтини имоти заради Brexit - 1
Снимка: Shutterstock

След референдума за излизане на Великобритания от Европейския Съюз (ЕС) имотите за местното население поскъпнаха с 6.23%. Това обаче не се отнася за чуждестранните инвеститори. Благодарение на обезценяването на паунда, днес те могат да придобият жилище или къща с 21% по-евтино спрямо момента на провеждането на референдума. Така например, бразилските предприемачи плащат със 17% по-малко, а индийците – с 15%. По ирония на събрата европейците в най-скоро време ще могат да купуват имоти на Острова със 16% по-евтино.

Brexit е отлична възможност за инвеститорите е мнението на специалисти от информационната инвестиционна платформа Homegrown. Къща, която година преди изборите е струвала 1 млн. паунда (1.1 млн. EUR) днес може да се придобие за 841 000 паунда (932 000 EUR). „Интензивността на търсене на имоти от страна на чужденци остава висока, а много предприемачи продължават да се борят, за да попаднат на местния пазар на недвижими имоти”, казва основателят на Homegrown Антъни Рашуорт.

Независимо от изгодните условия, част от чуждестранните предприемачи остават предпазливи при покупката на имоти, като най-вероятната причина е, че британският паунд може още повече да се обезцени. „Геополитическите събития на практика оказват мигновено влияние върху имотния пазар”, казва проф. Пол Хабиби от Центъра UCLA.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА