Last news in Fakti

13 Септември, 2017 13:27 1 929 1

Бърз ръст на наемите в Холандия

  • амстердам-
  • холандия-
  • жилища-
  • наем
Бърз ръст на наемите в Холандия - 1
Снимка: Shutterstock

През първото полугодие на текущата година наемателите на жилища в Холандия са плащали средно 10.5 EUR/кв.м., което е със 6.9% повече в сравнение със същия период на 2016 г., сочат данните на Холандската асоциация на брокерите на недвижими имоти. Основната причина е, че повечето клиенти наемат жилища в големите градове, където се наблюдава дефицит на апартаменти.

Най-скъпо остава да се живее под наем в Амстердам. Там средната рента на квадратен метър на месец е 18 EUR. Второто място е Утрехт с наем от 12 EUR/кв.м. Най-евтино под наем може да се живее във Фризия – 8 EUR/кв.м. на месец.

Анализатори се надяват новото правителство да предприеме мерки за охлаждане на пазара. Това би могло да стане като се увеличи броят на жилищата, които могат да бъдат отдадени под наем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тост

    0 0 Отговор
    Стая от 8 до 12кв.м. е от 330 до 450€ на месец... Не знам от коя макеларница са ви цените, ама сте в грешка!