1 921 1

Купуват имоти в Израел онлайн

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Агенцията за регистрация на сделки с недвижими имоти в Израел улеснява процеса по прехвърляне собствеността на имоти. Участниците в сделката не трябва да ходят на място в администрацията. Достатъчно е да имат интернет, за да реализират сделката. Това ще спести около 60% времето за обработка на заявките. Като се има предвид, че годишно минават по 110 000 сделки, то онлайн достъпът за прехвърляне на имоти се очаква значително да улесни както работата на служителите, така и участниците в сделката. Услугата е ориентирана най-вече към адвокатите, които оформят сделката и притежават специална Smart Card.

За да се реализира сделката онлайн е необходима регистрация на сайта на местната Агенция по вписвания. За момента сделки онлайн могат да се оформят ако имотът няма ипотека или възбрана. За да се прехвърли имот е достатъчно да се сканира подписаният договор за покупко-продажба от двете страни и да се постави електронен подпис.

Правителството на Израел предприема редица мерки за улесняване покупката на жилище, както от административна гл.т., така и от ценова. Наскоро беше премахнат данъка върху придобиването на трето жилище.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • asd
    Отговор
    1 14:46  14.09.17
    Мечтата на българската имотна мафия.

Напиши коментар:


Публикувай