Last news in Fakti

13 Септември, 2017 14:33 2 776 1

Купуват имоти в Израел онлайн

  • израел-
  • онлайн-
  • сделки
Купуват имоти в Израел онлайн - 1
Снимка: Shutterstock

Агенцията за регистрация на сделки с недвижими имоти в Израел улеснява процеса по прехвърляне собствеността на имоти. Участниците в сделката не трябва да ходят на място в администрацията. Достатъчно е да имат интернет, за да реализират сделката. Това ще спести около 60% времето за обработка на заявките. Като се има предвид, че годишно минават по 110 000 сделки, то онлайн достъпът за прехвърляне на имоти се очаква значително да улесни както работата на служителите, така и участниците в сделката. Услугата е ориентирана най-вече към адвокатите, които оформят сделката и притежават специална Smart Card.

За да се реализира сделката онлайн е необходима регистрация на сайта на местната Агенция по вписвания. За момента сделки онлайн могат да се оформят ако имотът няма ипотека или възбрана. За да се прехвърли имот е достатъчно да се сканира подписаният договор за покупко-продажба от двете страни и да се постави електронен подпис.

Правителството на Израел предприема редица мерки за улесняване покупката на жилище, както от административна гл.т., така и от ценова. Наскоро беше премахнат данъка върху придобиването на трето жилище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    2 0 Отговор
    Мечтата на българската имотна мафия.