18 Септември, 2017 06:16 7 906 10

Вила на нестандартно място (СНИМКИ)

Обикновено „вечните” туристи се впечатляват от забележителностите, които посещават в различни точки на света. Малко са тези, които би им направило впечатление хотелът, където са отседнали. Това обаче не важи за тези, които са посетили вила „Валс”, разположена в сърцето на швейцарските Алпи. Тя е нестандартно подземно място, в което туристите могат да пренощуват. Отвън имотът наподобява метеоритен кратер. Според архитектите на проекта именно подобен замисъл дава възможност да се създаде една съвременна и модерна сграда без да се наруши природата.

Да се влезе в хотела е възможно не само през парадния вход, но и по подземен бетонен тунел. На просторния каменен двор е обособена прекрасна тераса за отдих с природни източници, холандска вана (дървена гореща вана), грил и склад за дърва. Но главната забележителност на нестандартния имот е приказната панорама към алпийските планини, която се разкрива през широко елипсовидно отверстие, разположено на склона на хълма.

Вилата, която е с разгъната застроена площ от 160 кв.м., се състои от два етажа. На първия са разположени кухнята, дневната, библиотека и една спалня. На второто ниво има още четири спални всяка с баня. Там има и легла пълни със сено, на които могат да отдъхнат всички желаещи.

Интериорът на къщата е решен в съвременен холандски стил. Мебелите, предметите, светлините – всичко е измислено до най-малкия детайл. А бетонните стени, каменните стълби и дъбовите врати още повече свързват съвременната вила с природата наоколо. Друга особеност на къщата е топлият воден под. Подобно нестандартно решение архитектът Кристиан Мюлер е измислил с цел икономия на електричество.

Независимо от факта, че по-голямата част от сградата се намира под земята, всички стаи разполагат с добро естествено осветление. Подобен ефект е възможен благодарение на отворените вдлъбнатини във фасадата и наличието на големи прозорци. Друго предимство на нестандартната форма на вилата е, че именно тя пази сградата от вятър.

Днес вила „Валс” функционира като хотел. Цената на една нощувка е 2000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо турист

    12 2 Отговор
    Готино! .. но само за избрани „туристи“, уви!
  • 2 Шаран БГ

    12 0 Отговор
    Сиромах- човек -- жив дявол Като няма пари за матрака на Андрей, тъпче дюшека със сено. За капак иска и 2 000 евро за една нощувка ! Аз не че съм се запътил към вила "Валс", ама и 16 месечни пенсии /моята и на моята половинка/ за една нощ няма да дам , ако ще и швейцарско да стане !!!!

    Коментиран от #10

  • 3 незнайко

    8 1 Отговор
    Печката до входа на стаята направо ме "разби". Страхотно решение, нямащо равно на себе си !
  • 4 Ташунко

    7 0 Отговор
    Поработил малко във България, изкарал парици,направил си човекът скромно имотче.
  • 5 MasterBoy

    6 0 Отговор
    Много оригинално. Само дано да няма лавини
  • 6 Jack Bauer

    6 0 Отговор
    Колкото и да е "оригинално" и "модерно" не бих спал в бетонен бункер с неизмазани стени и тавани на цена от 2000EUR.
  • 7 САП

    5 1 Отговор
    Тия арки на последната снимка ми се струват направени от много дебел картон за кашони. Сега има едни дебели по 5 см и можеш да ходиш по тях.

    Печка на дърва и картон рецепта за проблеми.

    А като се загледам стените са гол бетон. Изливан с едроплощен кофраж и затова не си личи много.

    Идеята ми харесва, но е опропастена от поредната модернистична дивотия в интериорния дизайн.

    Да платиш 2000 евро за нущувка да спиш в една остъклена панелка с шантав дизайн. Тая няма да стане.
  • 8 юрист

    1 1 Отговор
    Не ми допада нищо от вилата, освен панорамата.Все едно човек е в някаква картонена кула, която всеки момент ще се разпадне. Таваните са ниски и честно казано , не бих дала и 1 евро за престой / спане в тази вила. Имам чувството, че просто вилата не е довършена, но собствениците й са нямали изход и за да не губят повече пари, са решили да я предоставят в този й вид.

    Коментиран от #9

  • 9 Неюристка

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    ... казал човекът, живеещ в люлински панел.
  • 10 твртхеъйетъйрт

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шаран БГ":

    Никой не те кара да спиш там. За всеки влак си има пътници.