Last news in Fakti

14 Септември, 2017 18:11 3 865 5

Няма да има 44-етажен небостъргач в „Стрелбище”

  • стрелбище-
  • небостъргач
Няма да има 44-етажен небостъргач в „Стрелбище” - 1
Снимка: Факти.бг ©

След редица протести на граждани от квартал „Стрелбище” през лятото, на своето първо заседание Столичният общински съвет реши зелената площ на ъгъла на булевардите „България” и „Петко Тодоров” в столичния квартал да не бъде застроявана с 44-етажен небостъргач. Аргументите на главния архитект на София са, че върху терена има засадени дървета, а под него – канализационен колектор, който обслужва целия квартал.

На собственика на имота – компанията НИКМИ, е предложен друг терен, но той отказва да го вземе. При това положение е трудно да се прогнозира как ще се развие казусът, но едно е сигурно, че засега там няма да се строи сграда.

Цяло лято живущите в тази част на квартал „Стрелбище” протестираха срещу строителството на високата сграда. На 16 август те дори блокираха за известно време движението по бул. „България”, след като собственикът на терена го загради и започна да разрушава улицата. Асфалтът и до днес не е премахнат от нея, видя репортер на Факти.бг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 архитект Борисов

    29 5 Отговор
    ...ще има 45 етажен след като премиера се намеси !
    Велик е нашия вожд и справедлив ! НИКМИ да приготвят няколко суджукойна и всичко, ще е наред !
  • 2 Noko

    11 0 Отговор
    Ся като заведат едни дела и всички данъкоплатци ще плащат сметката.
  • 3 Киро

    2 1 Отговор
    Докато има комунисти в България нищо няма да има.
  • 4 Бен

    3 0 Отговор
    Нещо пак плакнат навалицата. Че това с колектора отдолу, не се ли е знаело като са давани разрешителните за строежа?! Значи може и тако и вако. Е това е дразнещото. И това е подигравката с обществото, че финансовите интереси брутално газят обществения интерес. Това е цялата пародия на състоянието наречено демокрация.
  • 5 незнайко

    1 0 Отговор
    Щяха да "разкрачат" небостъргача и колектора да остане между "краката" му. Друг вариант е байпас на този колектор. Начини много, стига да са законни! Този собственик посмъртно няма да си замени имота който е извоювал !!! ЩЕ ИМА МНОГО ХЛЯБ ЗА АДВОКАТИТЕ !!!