Last news in Fakti

15 Септември, 2017 16:17 1 703 0

Инвестициите в Китай растат

  • китай-
  • инвестиции-
  • цени-
  • жилища
Инвестициите в Китай растат - 1
Снимка: Shutterstock

Независимо от рестриктивните мерки, които китайските власти предприеха, за да ограничат негативните последствия от появата на имотен балон, вложенията в сектора са се увеличили със 7.8% за последната година. Инвестициите в сектора, които оказват пряко влияние върху още 40 бизнес сектора, се окачествяват като решаващ фактор за китайската икономика.

„В краткосрочен план все още съществува риск за забавяне темповете на пазара. Тенденцията може да продължи до края на 2017 г.” прогнозира главният икономист на Standard Chartered Дин Шуан.

С 5.3% се е увеличил обемът на новото строителство за година. Инвестициите са ориентирани предимно към жилищния сегмент и по-малко към търговския, съобщава агенция Reuters.

С 4.3% са се увеличили цените на жилищата през август тази година в сравнение със същия месец на миналата. През текущата година цените в сегмента ще растат по-бързо от очакваното, прогнозират анализатори, независимо от поредния пакет ограничителни мерки въведени през тази година

С 12.7% се е увеличил обемът на сделките за първите осем месеца на тази година в сравнение с миналата. Обект на търговия са били 985 млн. кв.м площ, което около 10.9 млн. жилища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА