19 Септември, 2017 13:47 2 672 0

Тенденциите в Сингапур се обръщат

  • сингапур-
  • цени-
  • жилища-
  • инвестиции
Тенденциите в Сингапур се обръщат - 1
Снимка: Shutterstock

След няколко години на непрекъснат спад в цените на недвижимите имоти в Сингапур, може да се очаква през 2018 г. средната стойност на квадратен метър да се повиши с до 10%, прогнозират анализатори. При това повечето мерки за охлаждане на пазара остават в сила.

В началото на септември специалисти от банковия холдинг Morgan Stanley, заявиха че имотите в Сингапур ще поскъпнат с 2% през тази година и до 10% през следващата. Поскъпването е по-бързо, отколкото очакват купувачите, съобщава агенция Bloomberg.

„Прогнозираме нарастване на търсенето на имоти в средния и високия ценови сегмент, както и повишаване интереса от страна на чуждестранни инвеститори”, коментират експерти от банка UOB Kay Hian.

Очаква се броят на инвестиционните сделки да нарасне, независимо от наличието на допълнителен гербов данък в размер на 15%, който плащат чуждестранните купувачи. Сингапур остава атрактивен за чужденците, тъй като редица от държавите в региона предприеха мерки за охлаждане на пазара. Става дума за Хонг Конг и Австралия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА