1 660 0

Тенденциите в Сингапур се обръщат

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

След няколко години на непрекъснат спад в цените на недвижимите имоти в Сингапур, може да се очаква през 2018 г. средната стойност на квадратен метър да се повиши с до 10%, прогнозират анализатори. При това повечето мерки за охлаждане на пазара остават в сила.

В началото на септември специалисти от банковия холдинг Morgan Stanley, заявиха че имотите в Сингапур ще поскъпнат с 2% през тази година и до 10% през следващата. Поскъпването е по-бързо, отколкото очакват купувачите, съобщава агенция Bloomberg.

„Прогнозираме нарастване на търсенето на имоти в средния и високия ценови сегмент, както и повишаване интереса от страна на чуждестранни инвеститори”, коментират експерти от банка UOB Kay Hian.

Очаква се броят на инвестиционните сделки да нарасне, независимо от наличието на допълнителен гербов данък в размер на 15%, който плащат чуждестранните купувачи. Сингапур остава атрактивен за чужденците, тъй като редица от държавите в региона предприеха мерки за охлаждане на пазара. Става дума за Хонг Конг и Австралия.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай