Last news in Fakti

20 Септември, 2017 10:23 1 768 0

Над 2 млрд. USD щети нанесе „Ирма”

  • ирма-
  • ураган-
  • щети
Над 2 млрд. USD щети нанесе „Ирма” - 1
Снимка: АР/БТА

До момента пострадалите от урагана „Ирма” в САЩ са подали над 300 000 иска към застрахователите за обезщетение в резултат на природното бедствие. Общата сума надвишава 2 млрд. USD и ще продължава да се увеличава прогнозират експерти. Най-голям е броят на застрахователните искове на пострадали, които живеят в южните щати на страната.

Застрахователи сравняват тазгодишния ураган с „Матю”, който премина над САЩ през 2016-а. Тогава са били подадени 119 000 иска за обезщетения, чиято обща стойност е била 1.2 млрд. USD.

Близо 25% от къщите във Флорида Кийс са разрушени, а на 60% от домовете са нанесени значителни материални щети. „В общи линии няма къща в района, която да не е пострадала”, беше заключението на Брок Лонг, директор на Службата за бързо реагиране на САЩ.

Според международната рейтингова агенция Fitch загубите, които ще претърпят САЩ от урагана „Ирма” могат да достигнат до 50 млрд. USD. Това ще е голямо предизвикателство за застрахователния сектор, но като се има предвид, че не е имало подобен разрушителен ураган от 11 години насам, секторът ще съумее да се справи с обезщетенията, оптимисти са специалистите на Fitch.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА