1 072 1

Изгоря имот на ексдепутата Стефан Кенов

По чудо е спасена баба му

Стефанаки Йоанис

Наследствената къща на ексдепутата Стефан Кенов в град Карнобат едва не изгоря заедно с 92-годишната му баба Милка Кенова. Пожарът е лумнал около 3 ч. след полунощ срещу националния празник. На партерния етаж на къщата се намираше адвокатската кантора на Кенов, който е сред най-популярните лица в Карнобатска община – бивш заместник областен управител в правителството на НДСВ, както и народен представител от 42-то НС.

„Огънят е бил загасен от пожарникарите едва след като от кантората ми е останало ето това” , каза адвокат Кенов пред Флагман.БГ.

Пожарникарите пристигнали много бързо, но пламъците са били толкова силни, че са опустушили вътрешността на кантората напълно. Изгорели са важни документи, които Кенов уверява, че ще възстанови. Той допуска, че пожарът е умишлен, тъй като не може да повярва на първоначалните резултати от огледа.

„Ще настоявам инцидентът да не се квалифицира като късо съединение с електрическата мрежа между партерния и първия етаж, където е спяла баба ми. Цяло чудо е, че въпреки трудната й подвижност тя е успяла да се изнесе навреме. Между окачения таван на кантората и пода на първия етаж всичко е в камъш, сградата е стара, но камъшът не е горял, заради което се съмнявам да е късо съединение”, каза още Стефан Кенов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Тъпак
    Отговор
    1 19:20  24.09.17
    Някои изобщо не се съобразяват, че в жилището може да има хора като подпалват или взривяват

Напиши коментар:


Публикувай