3 159 9

Купиха имот чрез криптовалута

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

За пръв път беше купен имот в Украйна от купувач в САЩ като плащането е станало чрез криптовалутата Etherеum. Новината дойде от Агенцията за електронно управление на Украйна. Жилището в Киев е било придобито от американец, който се е намирал в САЩ по време на сделката.

„В бъдеще всеки клиент, от която й да е държава, ще може да купува имот в друга държава с възможност да извършва плащането 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Всички данни по сделката ще бъдат записани в блокчейн. Купувачът ще получи електронен сертификат за правото на собственост, който ще е надеждно защитен от технологичен блокчейн. Целият процес по сделката ще бъде защитен чрез сключването на т.нар. smart договор”, съобщават от Агенцията.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Gost
  Отговор
  1 15:35  26.09.17
  Някой да разясни, тоя умен договор, как се регистрира в агенцията по вписвания или подобна служба в Украйна, че ми стана интересно.

  Коментиран от #2

 • Litecoin
  Отговор
  2 15:45  26.09.17

  До коментар #1 от "Gost":

  Наивен си, няма да разбереш! Затова кротувай!
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  3 16:58  26.09.17
  Ала бала ела ма ритни
 • А ЗА МАФИЯТА
  Отговор
  4 20:39  26.09.17
  А гювеч за нотариус адвокат и брокер на имоти кой ще плати ? А ако се плати същата валута ли ще се ползва и за тях ?

  Коментиран от #5, #6


 • гост
  Отговор
  5 10:21  27.09.17

  До коментар #4 от "А ЗА МАФИЯТА":

  Всичките, които сте изредил са свършили някаква работа, не са мафия, а Вие какво сте направили за някого без пари, може би работите благотворително
 • Айфел
  Отговор
  6 13:46  27.09.17

  До коментар #4 от "А ЗА МАФИЯТА":

  Купуването на имот не е като да си купиш калъф за телефон по интернет. За чистотата на сделката са необходими множество проверки, които на този етап немогат да станат по електронен път. Необходимо е да се огледа имота, и документацията защото на много места можеш да се подхлъзнеш и да не можеш да се изправиш 15-20 г. след това. Плащането е последното нещо от самата сделка, а подготовката е от 1-3 месеца. И на края целият този труд струва пари, можеш да си го извършиш сам или да си платиш някой друг да го свърши вместо теб.
 • Румен
  Отговор
  7 15:31  27.09.17
  Всичко останали може да бъде същото- по същият процес да се мине... Само плащането на края ще става, чрез криптовалута! Елементарно. В Германия примерно вече се прави само вписване в държавния им регистър, без да трябва заверка от Нотариус. Това се прави включително за кредитните сделки вече - т.е. дори банките не искат ненужната хартия, бумащина и излишен разход за нотариус. Вписването е напълно достатъчно.
 • Кралев
  Отговор
  8 20:07  28.09.17
  Аз прододох 15 имота за криптовалута доста преди тези платени статийки да излязат. Хахахаххаах
 • Олигарха
  Отговор
  9 13:05  29.09.17
  Е той ако е превел парите, те може да му издадат бележка, че са му продали и ядрена бойна глава или парламента на Украйна аз не виждам какъв е проблема. Проблем ще има ако отиде да си спи в новия имот и установи, че е навлязал в чужда собственост. Ако си стои в САЩ няма да има проблем. Украйна е една от най-мутренските страни в Европа там още се "работи" както в България през 90-те или както в Бургас по принцип.

Напиши коментар:


Публикувай