26 Септември, 2017 15:21 3 920 9

Купиха имот чрез криптовалута

  • сделка-
  • покупка-
  • жилище-
  • украйна-
  • сащ-
  • криптовалута
Купиха имот чрез криптовалута - 1
Снимка: Shutterstock

За пръв път беше купен имот в Украйна от купувач в САЩ като плащането е станало чрез криптовалутата Etherеum. Новината дойде от Агенцията за електронно управление на Украйна. Жилището в Киев е било придобито от американец, който се е намирал в САЩ по време на сделката.

„В бъдеще всеки клиент, от която й да е държава, ще може да купува имот в друга държава с възможност да извършва плащането 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Всички данни по сделката ще бъдат записани в блокчейн. Купувачът ще получи електронен сертификат за правото на собственост, който ще е надеждно защитен от технологичен блокчейн. Целият процес по сделката ще бъде защитен чрез сключването на т.нар. smart договор”, съобщават от Агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gost

    16 4 Отговор
    Някой да разясни, тоя умен договор, как се регистрира в агенцията по вписвания или подобна служба в Украйна, че ми стана интересно.

    Коментиран от #2

  • 2 Litecoin

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "Gost":

    Наивен си, няма да разбереш! Затова кротувай!
  • 3 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 3 Отговор
    Ала бала ела ма ритни
  • 4 А ЗА МАФИЯТА

    5 3 Отговор
    А гювеч за нотариус адвокат и брокер на имоти кой ще плати ? А ако се плати същата валута ли ще се ползва и за тях ?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "А ЗА МАФИЯТА":

    Всичките, които сте изредил са свършили някаква работа, не са мафия, а Вие какво сте направили за някого без пари, може би работите благотворително
  • 6 Айфел

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "А ЗА МАФИЯТА":

    Купуването на имот не е като да си купиш калъф за телефон по интернет. За чистотата на сделката са необходими множество проверки, които на този етап немогат да станат по електронен път. Необходимо е да се огледа имота, и документацията защото на много места можеш да се подхлъзнеш и да не можеш да се изправиш 15-20 г. след това. Плащането е последното нещо от самата сделка, а подготовката е от 1-3 месеца. И на края целият този труд струва пари, можеш да си го извършиш сам или да си платиш някой друг да го свърши вместо теб.
  • 7 Румен

    2 2 Отговор
    Всичко останали може да бъде същото- по същият процес да се мине... Само плащането на края ще става, чрез криптовалута! Елементарно.
    В Германия примерно вече се прави само вписване в държавния им регистър, без да трябва заверка от Нотариус. Това се прави включително за кредитните сделки вече - т.е. дори банките не искат ненужната хартия, бумащина и излишен разход за нотариус. Вписването е напълно достатъчно.
  • 8 Кралев

    0 0 Отговор
    Аз прододох 15 имота за криптовалута доста преди тези платени статийки да излязат.
    Хахахаххаах
  • 9 Олигарха

    3 0 Отговор
    Е той ако е превел парите, те може да му издадат бележка, че са му продали и ядрена бойна глава или парламента на Украйна аз не виждам какъв е проблема. Проблем ще има ако отиде да си спи в новия имот и установи, че е навлязал в чужда собственост. Ако си стои в САЩ няма да има проблем. Украйна е една от най-мутренските страни в Европа там още се "работи" както в България през 90-те или както в Бургас по принцип.