Last news in Fakti

27 Септември, 2017 11:21 2 087 0

Повече инвеститори се насочиха към Гърция

  • гърция-
  • инвестиции-
  • чужденци
Повече инвеститори се насочиха към Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

С 45%, до 270 млн. EUR, са се увеличи чуждестранните инвестиции в сектора на недвижимите имоти за изминалите 12 месеца. Причината, според анализатори, е увеличеният туристически поток и популярността на някои дестинации, като островите Санторини и Миконос. Друг фактор за стимулиране на чуждестранните инвестиции е значителното обезценяване на имотите (близо 50%) в сравнение с цените до кризата.

Част от чуждестранните купувачи бързат да финализират покупката на имот до края на 2017 г., опасявайки се, че процесът на поевтиняване може да спре и цените да тръгнат нагоре. Гръцкият пазар вече е бил свидетел на случай, когато силният чуждестранен инвестиционен интерес е бил толкова голям, че е водел до поскъпване на имотите.

„Интересът на чужденците тук в Миконос е насочен към големи имоти със средна разгъната застроена площ 400 кв.м. Те търсят къщи на престижни локации, разположени колкото се може по-близо до морето. Това са главно инвеститори от Египет, Ливан, Израел и САЩ. Напоследък активност проявяват и кипърските клиенти”, коментират местни анализатори.

Сред по-знаковите сделки са покупките на луксозни къщи, разположени на гръцки острови, от израелския предприемач Тед Саги и египетския бизнесмен Нагиб Савирис, купил на остров Миконос две вили на обща стойност 11 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА