Last news in Fakti

29 Септември, 2017 15:26 5 198 4

Силно обезценяване на имотите в ЮАР

  • юар-
  • имоти-
  • цени
Силно обезценяване на имотите в ЮАР - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарът на недвижими имоти изпитва големи трудности през последната година и половина, коментират местни експерти. До голяма степен за това вина имат икономическите и политически проблеми в страната. „В Йоханесбург цените на жилищата са занижени. В момента стойностите са както преди 20 години. Много малък е броят на сделките, които се реализират в северните предградия на града. Там се наблюдава свръхпредлагане”, коментира директорът на Ennik Estates (филиал на Christie's) Роналд Еник.

„В началото на 2016 г. пазарът се промени в полза на купувачите. Това се дължеше на обезценяването на националната валута, загуба на интерес от страна на инвеститорите, рязко спадане на доверието в политическата власт и стагнация на националната икономика”, очертава ситуацията председателят на Lew Geffen Sotheby's International Realty Лю Гефен. В същото време редица собственици на имоти в Йоханесбург се преместиха в Кейптаун като по този начин „подгряха” местния имотен пазар и ощетиха този на Йоханесбург.

През последните три-четири месеца завърши спадът в икономиката на ЮАР и местната валута отчете стабилизиране, което доведе до оживяване на пазара на недвижими имоти. „На пазара се появиха повече обекти с реални цени и поради това е лесно да бъдат продадени”, казва Гефен. Чуждестранните инвеститори, които се насочват към пазара на недвижими имоти в ЮАР са предимно предприемачи от Нигерия, Ангола, Гана, Уганда, Габон, Кения, Зимбабве, Конго и Мозамбик, както Китай и Индия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕразбирач

    8 4 Отговор
    Спокойно колеги-читатели, скоро "свърхпредлагане" ще има и по други географски ширини, придружено с всичко съпътстващо! Добре, че вече продадох, та се утървах! Сега като за 2-3 години почине 1/5 от населението (поради старост, най-малкото) така ще се смени картинката, че .... добре, че се утървах, да кажа пак!
  • 2 Негър

    14 2 Отговор
    Е така е, негрите като взеха власта и всичко тръгва надолу
  • 3 nkavrakov

    14 4 Отговор
    Не купувайте имоти в София в момента
    Цените са балон и от банките очакват корекции с до 20 % надолу .
    Сподели ми го позната от банка и ако имате ваши приятели също им го кажете .Всички цени на жилищата в София в момента са нереални и надути до пръсване заради отрицателните банкови лихви в момента .
  • 4 Банкер

    7 7 Отговор
    Утървал си се ама с тия пари след 2 г. ще си купиш стек бира.