2 025 2

Продадени имоти за милиарди евро

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

Продажбата на жилища в Европа непрекъснато се увелича. Причината е непрекъснатия процес на урбанизация, наличие на финанси, миграция и демографската ситуация. През 2016 г. в Европа са били реализирани жилищни имоти на обща стойност 37 млрд. EUR, а за текущата се очаква тази цифра да достигне 39 млрд. EUR.

„През 2016 г. за пръв път след финансовата криза азиатските инвеститори бяха активни на Стария континент. Също така няколко фонда инвестираха в Испания, пенсионни фондове от Великобритания и Германия влагаха в недвижими имоти в Холандия, както и 40% от жилищата в Берлин бяха продадени на френски, скандинавски и финландски купувачи”, казва Томас Байерн, ръководител на изследователската група Catella.

На анализ са били подложени 75 европейски града. В резултат холандските градове Амстердам, Утрехт и Ротердам получиха статута на „метрополитен” по отношение на инвестиции в имоти. След тях се нареждат Хелзинки, Копенхаген, Лондон и Манчестър. Малмьо, Стокхолм и Виена също са били сред атрактивните градове за инвестиции сред чуждестранните предприемачи. Като новооткрити жилищни пазари се определят Рим, Порто и Сарагоса.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 23:14  03.10.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 2 22:11  04.10.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай