4 446 8

Екстравагантна къща направена от контейнери (СНИМКИ)

Милена Богданова

Днес архитектите все по-често използват морските контейнери като основен строителен материал. Но още по-интересно е да се строят жилища на крайно нестандартни места. Така например, в калифорнийската пустиня може да се види къща от няколко подобни контейнера, разположени под формата на звезда.

Проектът е дело на лондонския дизайнер Джеймс Уитакър. Площта на имота е 200 кв.м. Конструкцията се поддържа от бетонни колони. Самите контейнери са боядисани в бял цвят, за да се отразява по-добре слънцето в тях. За някой, който минава за пръв път покай тях, те могат да бъдат приети като част от пейзажа. За да не се нагряват през деня стените, а през нощта помещенията да не бъдат студенти, е използван специален изолационен материал.

Вътре също доминира белият цвят. Оранжевият цвят на мебелите изпълнява ролята на цветни акценти. Интериорът е в стил минимализъм. Всеки контейнер представлява отделна стая.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мъка
  Отговор
  1 06:48  03.10.17
  Идеята на къщата от контейнери е да е ефтина, това на снимките е разсипия. Използвани са контейнери поне за 5 нормални къщи.
 • 2 09:04  03.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 09:19  03.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гостт
  Отговор
  4 11:15  03.10.17
  Повтаряй след мен: КЛЕТКАТА НА ФАРАДЕЙ

 • Ники
  Отговор
  5 12:47  03.10.17
  Това като го гледам или е цялото на програма направено ... или отвънка са го заварили и после вътре е на програма ... Такава изолация дето в тая пустиня да не напече тия контейнери така че, да не се стопи всичко вътре НЯМА .. и да има се съмнявам че от НАСА са им отпуснали нужното количество ...пък и с тия прозорци ТАМ НЯМА ИЗОЛАЦИЯ и не се отварят .. абе смятам че може в горещ ден вътре да е към 200 градуса ... ма така или иначе няма ток и вода ... Такива къщи се правят ... най лесно на Компютъра ... там ти неща не ти трябват ...
 • 6 12:54  03.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 656
  Отговор
  7 13:12  03.10.17
  А ми това железо ако го прасне мълния, няма ли човек да набъбне като женско зърно?
 • Ники
  Отговор
  8 14:15  04.10.17
  Това не е реална къща и не е в калифорния и няма такова нещо построено !!! Автора има сайт в който пише , че работата му е да прави арт снимки чрез компютър на неща който не съществуват. " I'm James and I'm a photographer and digital artist. I take photographs of people and buildings, and I use a computer to create photographs of things that don't exist"

Напиши коментар:


Публикувай