Last news in Fakti

3 Октомври, 2017 10:37 7 388 6

Да си купиш острови на килограм

  • брансън-
  • остров-
  • саудитска арабия-
  • инвестиции

Основателят на Virgin Group Ричард Брансън се насочи с пълна сила към Саудитска Арабия след като реши да купи 50 острова в Червено море и да ги превърне в една от най-атрактивните туристически дестинации на планетата. Властите на страната определят подобно мащабно вложение като „недвусмислен знак, че Саудитска Арабия ще се превърне в една от най-привлекателните за туристите дестинации”.

Строителството върху въпросните острови е планирано да започне през 2019 г. В него ще бъдат ангажирани 35 000 работници. Очаква се вложението да генерира приходи в размер минимум на 4 млрд. USD.

Инвестицията на Брансън е част от програмата на Саудитска Арабия, обявена на 1 август, да превърне 34 000 кв.км. от крайбрежната зона в луксозни курорти. Програмата пък е част от по-амбициозен проект „Визия 2030”, която трябва да издигне на по-високо ниво цялата икономика на страната и увеличи приходите от туризъм. Целта е да не се разчита само на пари от изнасянето на петрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    52 2 Отговор
    Не можеш да пиеш,да шмъркаш,да правиш секс,да играеш покер,да гледаш голи цицки....що за курорт/???

    Коментиран от #6

  • 2 Грую

    18 1 Отговор
    Явно човек с късмет. ракетата му за космоса се проби и нещо поне засега пътешествието му нататък се разсъхна. Сега пък острови в Червено море под носа на сомалийските пирати. Доста странно начинание.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грую":

    Тъкмо сомалийицте ще си дават парите от плячката там. След това има много вътрешно търсене за туризъм, но нямат курорти, а ходят до други развити такива. Сега Брансън ще им го направи и те ще си дават петродоларите там, добра идея.

    Коментиран от #5

  • 4 mediator37

    18 1 Отговор
    Ако там законите на шериата не важат може. Но ако важат, за намерена библия в багажа на туриста, наказанието е обезглавяване. Мерси!
  • 5 Грую

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Много странен вкус за почивка - да те тръскат пирати с насочени към теб калашници! Изглави се този свят и това е!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.