3 Октомври, 2017 16:37 2 922 3

Защо Атина отказва инвестиция от 300 млн. EUR

  • гърция-
  • мол-
  • инвестиции-
  • сащ
Защо Атина отказва инвестиция от 300 млн. EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Докато всяка държава се опитва да привлече повече инвеститори в сектора на недвижимите имоти като предлага редица преференции, съседна Атина се оказа, че през последните 10 години отказва да приеме такава в размер на 300 млн. EUR. Става дума за вложение от страна на голямата инвестиционна компания ВlасkRосk, която иска чрез дъщерното си дружество Аrtumе да изгради търговски център.

Желанието на фирмата е да построи нов мол в западната част на гръцката столица. Той трябва да бъде разположен на мястото на две затворени фабрики на площ от 21 000 кв.м. Причина за липсата на старт на проекта е, че не разполага с необходимите документи, както и забрана за строителство в тази част на Атина, която датира от 2013 г. Според гръцкото издание Kathimerini, това е отличен пример за това пред какви препятствия са изправени чуждестранните инвеститори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    12 4 Отговор
    Гърците не искат работа и работни места а искат пари...уж криза в14,00 всичко живо затваря и отива да порка
  • 2 Лост

    12 1 Отговор
    Иска да строи без документи?! Ам как да стане?
  • 3 Рики Тики Тави

    13 5 Отговор
    Може би знаят, че тези Мол-ове ще се напълнят с чуждестранна стока (така се подбива гръцкото производство). Така гърците шикалкавят, за да не приемат чуждите инвестиции, поне на този етап. И просто търсят изгода. С други думи: научили са се на бизнес.