2 172 3

Защо Атина отказва инвестиция от 300 млн. EUR

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Докато всяка държава се опитва да привлече повече инвеститори в сектора на недвижимите имоти като предлага редица преференции, съседна Атина се оказа, че през последните 10 години отказва да приеме такава в размер на 300 млн. EUR. Става дума за вложение от страна на голямата инвестиционна компания ВlасkRосk, която иска чрез дъщерното си дружество Аrtumе да изгради търговски център.

Желанието на фирмата е да построи нов мол в западната част на гръцката столица. Той трябва да бъде разположен на мястото на две затворени фабрики на площ от 21 000 кв.м. Причина за липсата на старт на проекта е, че не разполага с необходимите документи, както и забрана за строителство в тази част на Атина, която датира от 2013 г. Според гръцкото издание Kathimerini, това е отличен пример за това пред какви препятствия са изправени чуждестранните инвеститори.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 16:57  03.10.17
  Гърците не искат работа и работни места а искат пари...уж криза в14,00 всичко живо затваря и отива да порка
 • Лост
  Отговор
  2 17:22  03.10.17
  Иска да строи без документи?! Ам как да стане?
 • Рики Тики Тави
  Отговор
  3 18:11  03.10.17
  Може би знаят, че тези Мол-ове ще се напълнят с чуждестранна стока (така се подбива гръцкото производство). Така гърците шикалкавят, за да не приемат чуждите инвестиции, поне на този етап. И просто търсят изгода. С други думи: научили са се на бизнес.

Напиши коментар:


Публикувай