Last news in Fakti

5 Октомври, 2017 12:43 7 849 15

Търсят се нов тип жилища

  • жилища-
  • имотека-
  • комплекси

Безспорно двата най-важни фактора при покупка на жилище е цената и локацията. Оказва се обаче, че не по-малък е факторът „сигурност”. Такава за момента в България може да се намери в комплексите от затворен тип. Друг плюс на имотите разположени на подобни места е, че те са предимно ново строителство, а също така предлагат и поддръжка и управление на общите части. Последното е доста важно за купувачите решили да купят апартамент с цел инвестиция.

„Хората искат да подобрят начина си на живот, а затворените комплекси осигуряват по-добра среда за живеене. Клиентите държат пространството около сградата, която обитават да бъде добре поддържано и да разполага с различни удобства като спортни и детски площадки. Търсената сигурност се изразява не само по отношение на охраната на собствеността, но и в спокойствието при отглеждането на децата. Социалното обкръжение, което съседите създават, е важен критерий за избор на средата“, казва Любомирка Атанасова, изпълнителен директор на агенция „Имотека”.

Все по-важен фактор става заобикалящата среда. Клиентите искат тя да отговаря на качеството и стандарта им на живот. Затова не може да се прави компромис с външния вид на сградата и пространството около нея, коментират специалисти.

„Комплексните услуги по управление и поддръжка на имотите задоволяват нуждите на живущите и им спестяват допълнителни грижи по собствеността им. Правилното стопанисване на сградата дава добавена стойност на имотите, а това повишава ликвидността им, когато са купени с цел инвестиция. По този начин собствениците, които живеят извън града са много по-спокойни за имотите си, а потенциалните наематели не са ангажирани с грижите за общите части“, коментира консултантът Теодора Стоева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кирил

    38 0 Отговор
    такса управление за двустаен е 80-100 лв на месец.това са пропуснали в рекламата.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 БОП

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "кирил":

    Дам , в някой комплекси даже е 8 евро на квадрат .
  • 3 dragula

    24 0 Отговор
    Ако са решили да Ви оберат или убият, ще го направят и в затворен комплекс.
  • 4 Гост

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "кирил":

    Таксата поддръжка в комплексите е от 1 евро до 1,5 евро на квадрат. Честито.
    Комплексът може да те защити само от безддомниците и скитниците, същият ефект се получава и с една добра входна врата на блок който не се намира в комплекс.
    Поръчкова статия за баламурници.
  • 5 Спиро

    21 2 Отговор
    В затвореният комплекс човек се чувства добре първият месец. След това те обвзема неприятното чувство на живот в затворена среда. Непрекъснато трябва да се съобразяваш със всеки и със всичко, да разговаряш и да отговаряш на тъпи въпроси когато най не ти се иска и т.н.....и накрая трябва да си платиш за това.
  • 6 ГОС

    12 1 Отговор
    Начин за постоянно доене на живущите и то с години - има си договор
  • 7 6процента

    14 1 Отговор
    Виждаме една "статия", която е трябвало да бъде написана, за да има активност. "Брокера" сяда и трябва да генерира нещо, което изглежда смислено. Взима набора от думи, с които разполага - фактор, локация, инвестиция, коплекс, плюс, клиент - и генерира тази боза. Софтуер за генериране на текс би сесправил по-добре по тези критерии.
  • 8 nkavrakov

    12 6 Отговор
    Пропуснали са да ви информират че пазара на жилища и цените в момента са във фаза имотен балон.
    Най лошия момент за покупка на жилище.Високи,нереално надути и спекулативни цени на жилищата,подкрепени от лихви,които от догодина предстои да бъдат вдигнати.Имотната и банкова мафия наду нов имотен балон за няма и две години само.
    Не купувайте жилища,особено в София на тези цени,защото пазара е изкуствено надут заради отрицателните лихви по депозитите и извратената парична политика на централните банки в целия свят.
    Ситуацията в момента е същата както през 2008 ма година.
  • 9 JEEP

    14 1 Отговор
    Принципно ако имаш много пари става, но.....
    Да живееш в затворен комплекс е като да си наемател в собственото си жилище. Мои познати са в редова къща в такъв комплекс и нямат право да садят нищо в градинката пред къщата. За това и косенето се грижи инвеститорът. Ако стане нещо с покрива, нямат право да викат фирма - инвеститорът решава кой и за каква цена ще оправи дефекта (сещай се, че ще е поне двойна). Ако поканиш гости, охраната може да прецени да не ги пусне, с оглед опазването на вътрешния ред. Всичкото това удоволствие на цена от евро и нещо на квадрат вкл. двор и дял от общите части на комплекса (бесетки, барбекюта, басейн и т.н). Къщата с дворчето идва към 240 квадрата. Смятайте какво е.
  • 10 6процента

    4 0 Отговор
    "Клиентите държат пространството около сградата.."
    Собственк Клиент Пациент?
  • 11 Експерт

    17 0 Отговор
    Милена, чета медията ви, съответно ми харесват журналистическите ви материали. Моят съвет е да не сваляте нивото предлагайки такива захаросани безумни статии, които обслужват интересите на хора и организации, носещи не по- малко безумни имена като Любка и Имотека. И на лаик и ясно, че трите основни фактора са локация, локация и локация. Цената е функция на локацията, а не фактор в подбора. А затворените комплекси са първенюшки псевдо лукс в 90% от случаите. Изключвам комплексите на небеизвестен строител, реализирани в Борово и Лозенец. Затворените комплекси по принцип са популярни в държави като ЮАР, където е опасно да се живее. А за България са както вече казах посредствен лукс за първенюта с провинциален манталитет и ниска финансова култура.
  • 12 Иванчо

    6 1 Отговор
    Най-обичам някой да ми казва какво харесвам и какво предпочитам...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 бияеба

    1 2 Отговор
    Брокерски борби в коментарите. Аз 2014 си купих тристаен.Токаджията ми сподели,че няколкогодини преди това си е купил гарсионера на същата цена. Казах си това си е обир,а ето че отново се повтаря.Кои е балък да купува сега.Един съвет от мен.Ползваите адвкат а тои ще ви каже колко да дадете на брокера ;)
  • 15 gass

    3 1 Отговор
    всите селяни на едно място да не ми се пречкат